Ужгородський аеропорт може відновити роботу вже до кінця цього року?

Ужгородський аеропорт може відновити роботу вже до кінця цього року?
Питання функціонування аеропорту «Ужгород» розглядали сьогодні під час засідання комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради.  

 

Як прозвучало на засіданні комісії, завтра, 20 вересня, до Ужгорода приїжджає комісія Укравіаруху, яка відповідальна за проходження сертифікації аеропорту. Фактично, вона повинна підготувати все для до роботи комісії  EASA у листопаді цього року, яка оцінюватиме готовність аеропорту до роботи.

Загалом проходження Украерорухом сертифікації аеропортом створить передумови для відновлення повноцінної роботи аеропорту «Ужгород».

Нагадаємо, 20 вересня 2017 року Украерорухом було подано заявку на сертифікацію Європейським агентством з безпеки польотів (EASA), без якої функціонування аеропорту неможливе. 10 жовтня агентство прийняло заявку до розгляду і комісія  EASA невдовзі прибуде до України. 

Ймовірніше за все, сертифікацію вдасться пройти. Проте при цьому аеропорт ще потребує капіталовкладень на рівні 50-60 млн грн для ремонту світлосигнальної системи, але таких коштів у області немає. Відповідно було прийнято рішення підготувати звернення до КМУ з проханням виділити відповідні кошти Ужгороду в рамках діючої загальнодержавної програми підтримки аеропортів. 

Голова комісії депутат Андрій Андріїв під час розгляду питання висловив сподівання, що вже невдовзі буде відновлено повітряне сполучення Ужгорода та Києва: «Ми живемо в 21 столітті й треба розуміти, що без нормального сполучення зі столицею область не може повноцінно функціонувати. Будемо сподіватися, що до кінця року аеропорт запрацює».

uzhgorod.net.ua

 

19 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів