Де на закарпатських автошляхах планують встановити круговий рух?

Де на закарпатських автошляхах планують встановити круговий рух?
Щороку на дорогах гинуть тисячі людей. Закарпаття, на жаль, – не виняток. Наразі в Україні працюють над тим, аби зменшити рівень смертності на дорогах. Це питання розглядали нині й на засіданні комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської обласної ради.

 

Як повідомив під час засідання директор департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг та житлово-комунального господарства Закарпатської ОДА Едуард Маляр, уряд затвердив «Державну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року». Закарпаття в рамках програми зможе скористатися сумою в 27 мільйонів гривень.

"Ці кошти повинні бути спрямувати на забезпечення безпеки руху, власне, облаштування транспортних розв’язок, освітлення, розмітки, встановлення дорожніх знаків тощо", – зазначив Е. Маляр.

Як звучало на засіданні, програма вкрай актуальна, адже. за статистикою, тільки впродовж минулого року на Закарпатті зафіксовано 2874 дорожньо-транспортні пригоди,  в яких потерпіли 896 осіб, 84 загинули, інші травмовані.

Голова комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Закарпатської облради Андрій Андріїв запропонував, з огляду на поширену у всіх європейських державах парктику, визначити найбільш проблемні ділянки руху та облаштувати на них круговий рух. Наприклад, такі розв'язки, які пригальмовуватимуть, так би мовити, "водіїв-літунів", вкрай потрібні в Ужгороді в мікрорайоні Шахта на перехресті Тімірязєва та об'їзної (неподалік коньячного заводу), в Мукачеві біля посту патрульної служби, є проблемні дінлянки в Чопі, в Хусті тощо.

Загалом прозвучала пропозиція розробити комплексне бачення ирішення питання, до нього долучаться обласні депутати, департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА, а також Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.

За словами Е. Маляра, виконання заходів програми має забезпечити підвищення рівня безпеки дорожнього руху, зниження негативних наслідків від аварій, підвищення ефективності державної системи управління безпекою дорожнього руху, покращення експлуатаційних показників автомобільних доріг і вулиць за параметрами безпечності та їх відповідність європейським стандартам, а також покращення умов руху транспортних засобів та всіх інших учасників дорожнього руху на вулично-дорожній мережі тощо.

uzhgorod.net.ua

 

19 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів