Завтра в Ужгороді стартує Міжнародний фестиваль, спрямований на руйнування стереотипів

Завтра в Ужгороді стартує Міжнародний фестиваль, спрямований на руйнування стереотипів
Члени делегації України – мешканці великих міст і маленьких містечок із 14-ти областей.

 

20-22 вересня 2018 року в Ужгороді втретє відбудеться Міжнародний молодіжний фестиваль «Beauty around me», який об’єднає молодь з країн чотирьох континентів.

Про подробиці масштабної події під час брифінгу у Закарпатській ОДА розповіли начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Ірина Савченко, виконавчий директор громадської організації «Екосфера» Катерина Станкевич-Коваль та голова Закарпатської молодіжної ради Олена Біланіна.

Так, 20-21 вересня для учасників проведуть квести та ігри, спрямовані на побудову команди та взаєморозуміння, толерантність і довіру один до одного.

«В перший день у форматі форуму відбудеться знайомство учасників – люди, що побачать один одного вперше, формуватимуть шість команд фестивалю. Саме вони у другий день візьмуть участь в іграх та квесті. Мета цих заходів – показати, що для дружнього спілкування немає перепон і бар’єрів. Не знаючи мови, люди комунікують за допомогою міміки, жестів і досягають спільної мети», – зазначила Ірина Савченко.

Основне ж дійство проходитиме 22 вересня з 15:00 на пл. Театральній під час ярмарки культур «United in diversity» Тут ужгородці та гості міста матимуть можливість побачити культуру учасників фестивалю, скуштувати національні страви, ознайомитися з традиціями і побутом різних народів.

«Цього року участь у заході беруть Словаччина, Угорщина, США, Індія, Нігерія, Лівія, Зімбабве, Вірменія, представники 14-ти областей України. Так, американська делегація – це волонтери Корпусу миру США, а вірмени – члени вірменської діаспори з м. Харків. Загалом, гостями фестивалю стануть 90 учасників, частина з яких братиме участь у фестивалі не вперше», – розповіла Катерина Станкевич-Коваль.

Фестиваль «Beauty around me» спрямований на руйнування стереотипів, створення позитивної атмосфери культурного обміну, пізнання традицій народів, які населяють наш регіон, та закордонних гостей.

«Українська делегація – це мешканці великих міст і маленьких містечок із 14-ти областей. Ми покажемо усім нашим гостям Ужгород, закарпатські культуру і звичаї. А учасники, чиї команди переможуть у квесті, отримають приємні подарунки. Показовим є не лише бажання минулорічних учасників знову долучитися до фестивалю, але й той факт, що після фесту їх запрошують до співпраці в інших країнах», – наголосила Олена Біланіна.

Спільні у своїй унікальності учасники фесту продемонструють усі грані прекрасного – внутрішньої і зовнішньої краси, гармонії дружнього спілкування поза межами громадянства, національності, мови, релігії.

Джерело: Сайт Закарпатської ОДА

 

19 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів