В УжНУ розвіювали міфи про платформу Web of Science

В УжНУ розвіювали міфи про платформу Web of Science
У науковій бібліотеці вишу з присутніми спілкувалася провідна спеціалістка фірми Clarivate Analytics Ірина Тихонкова

 

У читальній залі наукової бібліотеки Ужгородського університету влаштувати лекцію на тему «Web of Science: міфи та реальність»». Її прочитала провідна спеціалістка фірми Clarivate Analytics Ірина Тихонкова.

Ігор Студеняк та Марія Медведь

Ігор Студеняк та Марія Медведь

Першим до присутніх звернувся проректор із наукової роботи нашого вишу Ігор Студеняк: «Наш виш — дослідницький, не тільки передає знання, а й продукує нові. Тому важливо знати про ресурси, які допомагають орієнтуватися в конгломераті інформації, що пропонує, наприклад, Scopus чи Web of Science».

Відтак перейшли до розгляду теми. І. Тихонкова повідомила, для чого потрібно публікуватися у Web of Science. Головні передумови – прагнення здобути кандидатський/докторський ступінь, отримання ґранту, важливість оприлюднення результатів наукової роботи.

Ірина Тихонкова

Ірина Тихонкова

Ірина Тихонкова розвіяла один із найпоширеніших міфів про те, що у Web of Science можна публікуватися тільки англійською мовою. Насправді в базах даних, до прикладу, є 15 тисяч документів українською. Усіма мовами опубліковано 150 млн документів. Також є близько 330 робіт вітчизняних авторів із високою цитованістю.

Популярним також є міф про те, що всі публікації у Web of Science – платні. Насправді матеріали із закритим доступом (за них платять тільки читачі) є безкоштовними. Натомість вартість статей із відкритим доступом – від 1000 доларів. Цікаво, що для авторів із країн з нестабільною економічною ситуацією, зокрема й з України, діють знижки.

Крім того, фахівець поділилася секретами написання якісної статті, порадила, як розпізнати так звані хижацькі видання, наголосила на важливості уникнення плагіату.

Ольга Брайлян, Медіацентр УжНУ

 

19 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів