В Ужгороді пішла з життя Клара Лабик-Попович

В Ужгороді пішла з життя Клара Лабик-Попович
На 75-му році пішла з життя народна артистка України, солістка Закарпатського народного хору, Почесний громадянин Ужгорода Клара Лабик-Попович.

 

Народилася Клара Ласлівна 22 січня 1944 року в Ужгороді у робітничій сім’ї. Із дитинства брала участь у співочих оглядах-конкурсах, посідала призові місця. Після закінчення Ужгородського музичного училища прийшла у Закарпатський народний хор, де співала із 1963 року і практично до останніх днів свого життя.

Колеги називали пані Клару неперевершеною мрійницею та оптимісткою, адже все на світі їй замінювали пісні. Знала їх не одну тисячу, виконувала переважно народні – місцеві закарпатські, а також українські, словацькі, угорські, румунські, російські. Неодноразово казала: «Доки Бог мені дає голос, я співатиму. І, дякувати Всевишньому, я це роблю донині».

Свого часу запрошував Клару Лабик у свій хор Григорій Верьовка, навіть вислав офіційне запрошення, але рідне Закарпаття вона не покинула.

Із 1992 року працювала в Ужгородській середній школі №1 імені Т.Т.Шевченка (нині це Лінгвістична гімназія імені Т.Г.Шевченка), згодом – у ЗОШ №1 І ст. Викладала співи, вчила діток народних пісень.

Гастролюючи із колективом Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, співала у Канаді, Словаччині, Угорщині, Румунії, Польщі, Югославії, Хорватії, Німеччині.

Ще зовсім молодою, у 1974 році, отримала почесне звання заслуженої артистки Української РСР, а в 2004-му Указом Президента – звання народної артистки України.

Нехай земля Кларі Ласлівні буде пухом, а світла пам’ять про неї назавжди залишиться в історії Ужгорода. Співчуття рідним і близьким!

 

19 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів