Мукачівці про вирубування дерев: "Сторічні дерева замінять пятирічними деревцятами, і 100 років історії міста викреслюють з життя"

Мукачівці про вирубування дерев: "Сторічні дерева замінять пятирічними деревцятами, і 100 років історії міста викреслюють з життя"
Ситуація з вирубуванням дерев у Мукачеві набирає обертів

 

Ситуація з вирубуванням дерев у Мукачеві набирає обертів. Не встигли активісти написати про вирубані цінні платани та їх безконтрольний продаж, як мешканець Мукачева Василь Блистів написав про продовження вирубок:

"Розпочато реконструкцію парку біля "Інтуриста" - розпочали з вирубки найбільших дерев. Окремі хворі, проте більшість здорові і могли б вписатися в проект. Але проектанти і іх замовник , очевидно не удосужилися зробити привязку проекту до місцевості (парку), а вирішили хазяйнувати, як на пустирі. Сторічні дерева замінять пятирічними деревцятами, і 100 років історії міста викреслюють з життя. Це так, не говорячи про екологічні аспекти, Чи створять рубальники щось краще, сумнівюсь, приклад садіння дерев у місті цьому підтвердження. Тай судити про це можна буде через сто років. А поки що, підозріло- кримінальним є тяга до вирубування саме великих дерев. Чи не криється відповідь на платформі продаж OLX з пропозицією продажі зрізів великих дерев з Мукачева".

Народна Рада Мукачева звернулася з цим дописом доекологів та поліції:

SOS! Забудовники по варварськи знищують парк біля Інтуристу в Мукачеві

Поліція Закарпатської області

Мукачівська міська рада Управління міського господарства Мукачівського міськвиконкому Прокуратура Закарпатської ОбластіОксана Станкевич-Волосянчук Софія Шутяк Сергій Шапаренко

Міністерство екології та природних ресурсів України Державна Екологічна Інспекція України!

Оксана Станкевич-Волосянчук уже відповіла:З"бираєте громаду. Дивіться чинний генплан і зонінг. У зеленій зоні будівництво неможливе. Якщо є порушення, по давайте в суд із забезпеченням позову. Дивіться закон про благоустрій. За зрізані дерева у парку, які не були санітарними, забудовників має заплатити велисий штраф у місцевий бюджет".

Про ситуацію інформуватимемо й надалі.

uzhgorod.net.ua

 

21 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів