Вже незабаром автовласники Закарпаття сідатимуть за кермо без водійського посвідчення та страхового полісу?

Вже незабаром автовласники Закарпаття сідатимуть за кермо без водійського посвідчення та страхового полісу?
Цілком можливо, що стане "зайвим" і реєстраційний документ на транспортний засіб.

 

Група народних депутатів України зареєструвала законопроект, яким запропонувала дозволити водіям під час керування транспортним засобом не мати при собі посвідчення і страхового поліса.

Авторами проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення керування транспортними засобами №9105 стали народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм, нардеп фракції партії "Народний фронт" Антон Геращенко і ще 13 парламентаріїв із різних фракцій.

Вони пропонують внести зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення та до закону про дорожній рух, пише "Інтерфакс-Україна". Згідно із запропонованими змінами, водій не зобов'язаний буде під час керування транспортним засобом мати при собі та на вимогу поліцейського пред'являти посвідчення водія, реєстраційний документ на автомобіль і страховий поліс, якщо відповідна інформація про водія і транспортний засіб міститиметься в електронній базі даних. Однак іноземці та водії військових транспортних засобів, як і раніше, зобов'язані будуть мати при собі посвідчення водія відповідної категорії.

Крім того, з Кодексу про адміністративні правопорушення автори законопроекту пропонують вилучити статтю, що дозволяє тимчасове вилучення посвідчення водія як вид адміністративного стягнення.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, одним із завдань документа є впровадження електронної системи ідентифікації особи водія без пред'явлення посвідчення водія.

"З метою стимулювати перехід до цифрової економіки та спростити процедуру з'ясування наявності права керувати транспортним засобом пропонується використати позитивний досвід Грузії та Швеції та скасувати вимогу для громадян України мати водійське посвідчення, реєстраційний документ на транспортний засіб і страховий поліс", – зазначено в супровідному документі.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №8492 про підвищення штрафів за непристебнуті паски безпеки з 51 до 850 грн.

 

21 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів