Мерія Ужгорода позивається до ТОВ "Олександрія КЕПІТАЛ" через неякісно виконані дорожні роботи

Мерія Ужгорода позивається до ТОВ "Олександрія КЕПІТАЛ" через неякісно виконані дорожні роботи
Ужгородська міська рада подає позов до Господарського суду Закарпатської області про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю "Олександрія КЕПІТАЛ" 895 тисяч 380 гривень за неякісно виконані роботи з капітального ремонту вулиці Перемоги в Ужгороді (від вулиці Тиводара Легоцького до села Сторожниця).

 

Відповідно до договору підрядник мав до 20 грудня 2017 року виконати всі роботи, однак із невідомих причин вони не були вчасно виконані, а ті, що виконані – неякісно, чим територіальній громаді Ужгорода завдано матеріальну шкоду у зазначеному розмірі. Усе підтверджено висновками судового експерта.

Робочим проектом передбачалося виконання робіт із капремонту вулиці Перемоги довжиною 697 метрів, розбирання покриття із кам'яної бруківки з подальшим встановленням нового покриття з асфальтобетону, проїжджу частину мали відмежувати бордюром, влаштувати зливову каналізацію.

Судовий експерт досліджував нижній шар (основу під асфальтобетонне покриття), саме асфальтобетонне покриття, а також роботи з улаштування бетонних бортових каменів. Як було встановлено, роботи виконані частково, а саме на довжину близько 244 метри, при цьому фактично був улаштований тільки нижній шар асфальту. Було встановлено також, що існуюче покриття має численні деформації та руйнування, зокрема, осідання, тріщини у місцях осідання, сітки тріщин, лущення, вибоїни, поверхневі вибоїни.

Під час проведення оглядів, де був присутній і представник фірми-підрядника, провели заміри влаштованого покриття та розташування на ньому виявлених дефектів. Усе документально зафіксовано.

Для забезпечення повернення бюджетних коштів та недопущення порушення прав територіальної громади департамент міського господарства Ужгородської міської ради проситиме суд накласти арешт на грошові кошти ТОВ "Олександрія КЕПІТАЛ".

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

22 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів