Український посол у Будапешті проти закарпатських фейків!

Український посол у Будапешті проти закарпатських фейків!
Посол України в Будапешті Любов Непоп назвала фейком публікацію в інтернет-виданні "Новини Закарпаття" щодо нібито відмови Посольства надати допомогу українському юнаку, що перебуває в комі в лікарні Будапешта.

 

Про це Непоп написала у Facebook.

"Сьогодні з'явилася публікація щодо нібито відмови нашого Посольства надати допомогу українському юнаку, що знаходиться в лікарні в Будапешті і перебуває в комі. Інформація не відповідає дійсності, наш коментар з цього питання переданий виданню", - написала дипломат.

За її словами, виглядає, що вся публікація була зроблена заради фрази: "Схоже МЗС України більше зайнятий видачею угорських паспортів закарпатцям, як допомогою українцям за кордоном."

"У цьому зв'язку хочу наголосити, що наші громадяни і надалі можуть повністю розраховувати на допомогу наших консулів. Складні ж питання двосторонніх українсько-угорських відносин теж належать до функцій МЗС, і їм приділятиметься не менша увага, що також є важливим для наших громадян", - запевнила Непоп.

22 вересня видання "Новини Закарпаття" оприлюднило публікацію "Посольство України в Будапешті відмовилося надати допомогу смертельно пораненому закарпатцю". 

У ній ідеться про те, що 11 серпня в аварії мікроавтобуса, який перевозив громадян України, жителів Закарпаття, на території області Ноград (Угорщина), постраждали 13 українських громадян, а найбільше - 20-річний житель села Олешник Виноградівського району Валентин Попович, який продовжує перебувати в комі в одній із лікарень Будапешта. Як повідомило видання, всім постраждалим була надана безоплатна невідкладна допомога, оскільки всі вони офіційно працювали на одному із заводів та мали страхові поліси. Наразі у Валентина Поповича закінчується страховий поліс, і його мають намір перевести в іншу лікарню, за що треба буде платити власні кошти. У цьому зв'язку завод, де працював потерпілий, готовий надати юридичну допомогу та подати в суд на транспортну компанію, яка перевозила закарпатців.

За інформацією видання, юристи готові за 25% від виграної суми виступати від імені потерпілого, але для цього потрібна довідка, що мама, яка теж постраждала в аварії, виступає від імені свого сина. Отримати її можна або в Україні, або у посольстві в Будапешті, зазначає видання.

Як повідомив "Новинам Закарпаття" батько потерпілого, родина звернулася по юридичну допомогу в посольство України в Будапешті, де їм запропонували свого юриста, який готовий працювати за 38% від виграної суми, а якщо вони його не візьмуть, то довідки матері не видадуть.

У відповідь на публікацію Посольство України в Угорщині 22 вересня офіційно повідомило, що викладена у статті інформація не відповідає дійсності.

Як зазначили у дипустанові, відразу після аварії автобуса консул України встановив контакт із потерпілими українськими громадянами та угорськими компетентними органами, а також із лікарями і відвідав постраждалих українських громадян у лікарнях, у тому числі В.Поповича, відразу, як це стало можливим з урахуванням медичних показників.

У Посольстві запевнили, що і надалі тримають ситуацію на контролі та підтримують зв’язок з угорськими лікарями, правоохоронними органами, постраждалими українськими громадянами та членами їх сімей.

У коментарі зазначається, що в процесі спілкування з постраждалими українцями їм, серед іншого, було надано інформацію щодо відомих Посольству угорських адвокатів, які розмовляють доступною для спілкування мовою, при цьому їм неодноразово наголошувалося, що вибір адвоката - це їх виключне право.

У Посольстві поінформували, що під час телефонної розмови з батьком В.Поповича 21 вересня консул запропонував надати контактні дані адвоката, який вимагав від родичів постраждалого довідку з Посольства незрозуміло змісту, або повідомити згаданому юристу телефони відповідного співробітника Посольства з метою з’ясування суті його питання.

"Захист українських громадян був і залишатиметься пріоритетом роботи дипустанов за кордоном і Посольства України в Угорщині в тому числі. При цьому ми не ділимо наших громадян залежно від їхнього регіону походження. Вважаємо спекулювання на цій темі недоречними і закликаємо утриматися від поширення неправдивої інформації", - наголошується в коментарі.

Джерело: Укрінформ

 

22 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів