По 250 в день: американські лікарі обстежили та проконсультували понад 1000 закарпатців

По 250 в день: американські лікарі обстежили та проконсультували понад 1000 закарпатців
За чотири дні, з 17 по 20 вересня, п'ять населених пунктів (Хуст, Яблунівка, Лалово, Буштино, Тячів) та більше тисячі обстежених та проконсультованих пацієнтів - такі перші підсумки роботи медичної місії американських лікарів та волонтерів, які разом із закарпатськими колегами проводили медичний огляд та тестування мешканців краю.

 

У складі міжнародної мультидисциплінарної команди - сімейний лікар, педіатр, дерматовенеролог, інфекціоніст, фтизіатр та лікар-асистент із проведенням скринінгового анкетування на наявність симптомів туберкульозу.

Всі бажаючи пройшли діагностику швидкими тестами на ВІЛ, вірусні гепатити та інфекції що передаються статевим шляхом. Також медики здійснювали збір мокротиння для дослідження на туберкульоз.

Проведення медичних оглядів та консультацій здійснювалося за ініціативи та участі команди американських лікарів та волонтерів BMMI («Baptist Medical Missions International»), Благодійної організації «Закарпатське благодійне товариство Мережі ЛЖВ», Закарпатського Обласного Центру профілактики і боротьби із СНІДом та Закарпатського Обласного клінічного територіально-медичного об’єднання «Фтизіатрія».

 

23 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів