Музичне тріо ужгородців порадує своєю виконавською майстерністю на Міжнародному фестивалі органної музики

Музичне тріо ужгородців порадує своєю виконавською майстерністю на Міжнародному фестивалі органної музики
Відбудеться це вже завтра, 25 вересня, зі сцени Закрапатської філармонії в Ужгороді.

 

У Закарпатській обласній філармонії триває Х Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики імені Наталії Висіч. Наступний концерт відбудеться 25 вересня. І ви просто зобов’язані прийти послухати гру цих надзвичайно талановитих молодих виконавців: як музиканти вони виростали просто на наших очах, а зараз продовжують навчання за кордоном. Йдеться про ужгородців Тетяну Тіщенко (орган), Вілліама Варгу (кларнет) та Вероніку Нурієву (віолончель).

Тетяна – вихованка Наталії Висіч і багаторазова учасниця цього фестивалю. Це серйозний, досвідчений музикант і справжній трудоголік. Попри всі свої досягнення – дипломи Ужгородського музичного училища ім.Д.Є.Задора, філії Донецької державної музичної академії та Мукачівського державного університету, перемоги на конкурсах, викладацьку роботу – вона вирішила вдосконалювати виконавську майстерність і наразі навчається у Празькій консерваторії по класу органа у відомого чеського органіста Яна Калфуса та по класу фортепіано у Яни Махарачкової.

Вілліам Варга теж добре знайомий ужгородській публіці – цей високий красень після закінчення музичного училища (клас викладача Ференца Томича) працював артистом у Закарпатській обласній філармонії, неодноразово заявляв про себе як соліст, був ініціатором кількох музичних проектів. Віллі має великий творчий потенціал і не збирається зупинятися на досягнутому. Новим етапом у професійному становленні юнака став вступ до Вищої музичної школи ім.Б.Бартока у м.Мішкольц (Угорщина) та участь у Міжнародному конкурсі виконавців на духових інструментах імені В.Антоніва та М.Закопця (м.Львів, 2018).

Наймолодшою у цьому тандемі є Вероніка Нурієва – дівчинці всього 14 років. Проте вона з раннього дитинства наполегливо опановує свій улюблений інструмент, тим більше, що має за приклад свою маму – відому у нашому краї віолончелістку Діану Гавату. А базову освіту отримала в одного з кращих в Україні викладачів Мирослава Шутка. Вероніка є переможницею регіонального конкурсу віолончелістів у м.Кішварда (Угорщина), лауреатом конкурсу юних талантів  ім.Б.Бартока (м.Ужгород), міжнародного конкурсу «Talents for Europe» у м.Дольній Кубін (Словаччина), бере участь у різних концертних проектах, що відбуваються у столиці Угорщини. А віднедавна навчається на підготовчому відділенні  Кошицької консерваторії у класі професора Міхаела Чкрвенака.

У концерті також візьме участь камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України Владислав Юрош). До слова, колективу у цьому році виповнилося 40 років, і він саме готується до відзначення цього гарного ювілею. Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. У програмі твори Д.Букстегуде, Ф.Мендельсона, П.Ебена, Г.П’єрне, А.Гільмана, Й.К.Баха, Ї.А.Бенди.

Початок о 18.30.

Підготувала Таїсія Грись

 

24 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів