Делегація з Німеччини завітала до іноземних філологів в Ужгородський університет

Делегація з Німеччини завітала до іноземних філологів в Ужгородський університет
Нещодавно факультет іноземної філології Ужгородського університету відвідала делегація з німецького міста Кайзерслаутерна. Робоча група «Україна – Пфальц» співпрацює з УжНУ вже понад 20 років. Керівник групи – пан Руді Джоб – розповів, що до неї входять здебільшого люди похилого віку, які радо передають свій досвід молодому поколінню.

 

Ольга Гвоздяк,завідувачка кафедри німецької філології

Ужгородського національного

університету

– За роки співпраці УжНУ з робочою групою «Україна – Пфальц» уже 26 наших студентів стажувалося в університеті Ландау. Це прекрасна нагода для них набратися досвіду й застосувати свої знання на практиці. Студенти ФІФу щороку підтверджують добрий рівень підготовки на факультеті – всі іспити в Німеччині складають успішно. Крім того, робоча група регулярно забезпечує факультет німецькомовною літературою та технікою, що дуже сприяє навчальному процесу.

Студенти німецького відділення ФІФу мають змогу протягом семестру навчатися й отримувати стипендію в університеті Ландау. Вони можуть самостійно обирати навчальні дисципліни за своїм напрямком, їм удоступнені фонди бібліотеки німецького вишу.

Також для іноземних студентів проводять чимало різноманітних заходів, які сприяють культурному обміну між молоддю з різних куточків світу. Пан Руді зі своєю дружиною Крістел дуже опікується гостями з України, щороку організовує для них поїздки до Ельзасу – історичного регіону у Франції. Студенти багато подорожують і самостійно, студентський квиток у Європі дозволяє добряче зекономити на дорозі та в музеях.

Під час зустрічі на кафедрі

Під час зустрічі на кафедрі

Пан Руді Джоб та декан факультету Михайло Рошко обмінялися символічними презентами на пам’ять про зустріч в Ужгороді.

«Маленькі подаруночки допомагають підтримувати велику дружбу», – пожартував німецький гість.

Відтак закордонні гості поспілкувалися з молоддю, заохочуючи до дальших активних контактів.

Катерина Путрашик

Медіацентру УжНУ

 

25 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів