Що робили представники айті-компаній в Ужгородському нацуніверситеті?

Що робили представники айті-компаній в Ужгородському нацуніверситеті?
До УжНУ завітали колишні випускники математичного факультету Senior Software Engineer в компанії «TIBCO Jaspersoft» Олександр Стойкович та співзасновник компанії «Borodar» Дмитро Брусо, випускник ІТФ Senior Android Developer/Team Leader в Evolvice Віталій Шуба. Зустріч Ініціювала зустріч кафедра системного аналізу та теорії оптимізації матфаку УжНУ.

 

Модератор заходу доцент Андрій Брила представив аудиторії гостей та наголосив, що метою заходу є поглиблення знань студентів матфаку про індустрію інформаційних технологій, функції фахівців та побудову кар’єри.

Гості радо поділилися з присутніми своєю історією успіху. Студенти не соромилися випитувати в хлопців відповіді на найбільш актуальні питання: коли варто починати працювати, чи не заважатиме робота навчанню й навпаки, яким предметам варто надавати найбільше уваги. Гості, ґрунтуючись на власному досвіді, давали поради студентам щодо всіляких питань, розповідали про тонкощі роботи в ІТ-сфері. Наголосили також на тому, що бути на стаціонарному навчанні й паралельно працювати – погана ідея, адже в такому разі хороших результатів не буде ні там, ні там.

Добру частину часу виділили на обговорення питання, як швидко вивчити ділову англійську. Кожен зі спікерів мав свої секрети: список якісних серіалів англійською, комп’ютерні ігри, та найефективніший спосіб – живе спілкування, якщо є можливість, то з носієм мови. «У такій справі дуже важливим є просто постійно пробувати, побільше говорити англійською, ні в якому разі не боятися, що ви скажете щось неправильно. Для більшості людей, з якими ви спілкуєтеся англійською, це не рідна мова, тому не хвилюйтеся, що виглядатимете смішно. Намагайтеся знову і знову. Рано чи пізно кількість усе одно переходить у якість», – зауважив Дмитро.

Зустріч пройшла невимушено й результативно. Четвертокурсник факультету Адам Дароці каже, що дізнався для себе багато корисного. Оскільки сам планує реалізовуватися в ІТ-сфері, мав багато питань. Особливо цікавило студента, як відбувається співбесіда при вступі в компанію, до чого треба більше готуватися, які мови програмування вчити.

Підбиваючи підсумки розмови, виокремили декілька пунктів, які супроводжуються успіхом в ІТ-індустрії, найголовніші з них: постійне вдосконалення своїх навичок у програмуванні, прогнозуванні, моделюванні та знанні ділової англійської.

Юлія Шипович, Медіацентр УжНУ

 

26 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів