Прага заперечує перспективу масової видачі своїх паспортів жителям Закарпатття

Прага заперечує перспективу масової видачі своїх паспортів жителям Закарпатття
Нагадаємо, днями в інтернеті з’явилася інформація, що уряд Чехії має намір дозволити нащадкам колишніх підкарпаторуських емігрантів отримати чеське громадянство за спрощеною процедурою.

 

Посольство Чехії в Україні спростувало інформацію про надання чеського громадянства колишнім громадянам Чехословаччини, які наразі проживають на території Закарпатської області.

ЗМІ повідомляли, що уряд Чехії має намір дозволити нащадкам колишніх чехословацьких емігрантів отримати чеське громадянство за спрощеною процедурою.

У дипломатичному представництві пояснили, що ці "нічим необґрунтовані та неправдиві спекуляції" випливають з помилкового тлумачення проекту поправки до закону про державне громадянство Чеської Республіки.

"Як у дійсному законі, так і в запропонованому проекті, що знаходиться на обговоренні, абсолютно чітко зазначено, що набуття державного громадянства спрощеним шляхом  (так званою «декларацією») не може стосуватися теперішніх мешканців Закарпатської області України (колишньої Підкарпатської Русі, яка була частиною міжвоєнної Чехословаччини)", - наголосили у посольстві.

Територія Закарпаття перебувала у складі Чехословаччини з 1919 по 1938 роки.

 

26 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів