Шлюб за добу: чи охоче закарпатці користуються такою послугою?

Шлюб за добу: чи охоче закарпатці користуються такою послугою?
Новий сервіс від Мінюсту, що мав спростити життя багатьом українцям, як виявляється, поширений на Закарпатті: за два роки 450 реєстрацій.

 

Як розповів начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області  Євген Когутич, минуло вже два роки з моменту запуску Міністерством юстиції України сервісу «Шлюб за добу», що покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним. Проект передбачає відхід від старих бюрократичних радянських норм, які діють донині і примушують українців, подавши заяву, чекати щонайменше 30 днів. 

Годі було очікувати, щоб проект був страшенно популярним на Закарпатті, де традиційно весілля готують заздалегідь і з запрошенням сотень гостей, та все ж... Статистика річ невмолима, і станом на 24 вересня 2018 року, в Закарпатті було проведено 450 реєстрацій шлюбів в рамках пілотного проекту. Проект запустився та вже успішно діє і на території Закарпатської області, зокрема, у містах Ужгород, Мукачево, Тячів та у с. Кам’яниця Ужгородського району.  

Перевагами користування даного сервісу є: реєстрація шлюбу в час та у місці, обраному жінкою та чоловіком, відсутність необхідності звернення в ДРАЦС, залучення до організації реєстрації шлюбу суб'єктів господарювання публічного права.

 Так як же одружитись за пришвидшеною процедурою?

 Для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки, майбутнім нареченим необхідно зробити кілька простих кроків:

1) звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу;

2) обрати дату та час для проведення державної реєстрації;

3) укласти цивільно-правовий договір про надання послуги;

4) завітати на власне весілля.

Як дізнатись, яка установа виконує функції організатора державної реєстрації шлюбу?

Відомості про організаторів, у тому числі їх адреси та номери телефонів, розміщені на офіційному сайті Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області (https://zakjust.gov.ua/). Так, на сьогоднішній день, в місті Ужгород функції організаторів здійснюють Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Закарпатський академічний обласний театр, Закарпатська обласна філармонія та ДП «Центр оцінки та інформації»; в місті Мукачево такі послуги надає Мукачівський історичний музей, у місті Тячів - Тячівський міський комунальний заклад «Спортивні арени». Крім того, ДКП "Комунальне господарство" надасть вам послуги організатора, якщо ви бажаєте одружитись у с. Кам’яниця Ужгородського району.

Слід зазначити, що внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян здійснюється не пізніше наступного робочого дня після проведення реєстрації шлюбу, нагадують в управлінні юстиції.

  

 

26 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів