Питання руба по добудові лікарні в Апші: якщо уряд знайде 15 мільйонів гривень, то ЄС дасть гроші також

Питання руба по добудові лікарні в Апші: якщо уряд знайде 15 мільйонів гривень, то ЄС дасть гроші також
Закарпатські депутати просять уряд виділити кошти на добудову протитуребкульозного диспансеру в Апші

 

За відповідне звернення до Кабінету МІністрів України проголосували сьогодні під час сесії ... депутати. 

Як вказано в документі, у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» запланована реалізація великомасштабного інфраструктурного проекту: «Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі шляхом будівництва туберкульозної лікарні на 100 ліжок в Закарпатській області та впровадження інноваційних методів моніторингу, профілактики і лікування туберкульозу».

"Між Міністерством розвитку та фінансів Республіки Польща, який виступає Органом управління програми, та департаментом охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації – головним бенефіціаром, 15 вересня 2018 року підписана грантова угода № PLBU.03.01.00-UA-0010/17-00 на реалізацію зазначеного проекту", - зазначено у зверненні.

Депутати пишуть, що основна мета проекту – зниження захворюваності туберкульозом на прикордонних територіях України та Польщі. Реалізація проекту розпочинається із 1 січня 2019 року та розрахована на  3 роки.

 у зверннні також зазначено, що загальний бюджет проекту складає 6,4 млн. євро (у тому числі співфінансування 10% або 640,0 тис. євро на весь проект). Відповідно до бюджету проекту частка українських партнерів складає 5,4 млн. євро, а польських – 1,0 млн. євро. Співфінансування до грантових коштів складає на три роки 15 693,4 тис. гривень.

"Враховуючи важливість питання та з метою забезпечення виконання умов Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» щодо співфінансування проекту просимо передбачити у Державному бюджеті  України кошти у сумі  15 693,4 тис. грн, у тому числі на 2019 рік  – 12 129,1 тис. гривень", - просять депутати обласної ради.

Чи почує уряд владу на місцях - час покаже. Але втрати таки шанс - це очевидно був би великий прорахунок влади. .

uzhgorod.net.ua

 

27 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів