Нещепленим дітям Закарпаття відмовлятимуть у шкільному навчанні?

Нещепленим дітям Закарпаття відмовлятимуть у шкільному навчанні?
Що з цим робити?

 

Багато батьків не бажають робити своїм дітям різноманітні щеплення, посилаючись на те, що вакцина неякісна чи якісь інші причини. Однак в середині вересня з’явилася інформація, що не щеплених дітей до навчальних закладів не прийматимуть.

Стаття 19 Закону України «Про охорону дитинства» звучить так: «Кожна дитина має право на освіту. Держава гарантує доступність і безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти». Разом з тим, Стаття 49 передбачає, що кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування, а стаття 50 гласить: кожен має право на безпечне для життя і здоров’я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди. Тож яка стаття Конституції є пріоритетною? Лікарі переконані, що керуються в першу чергу тими,які гарантують людині право на здоров’я.

6 вересня був підписаний спільний лист Міністерства освіти і Міністерства охорони здоров’я з питань запобігання складної епідеміологічної ситуації з кору в Україні, в якому рекомендується розглянути можливість відсторонення не вакцинованих дітей від навчального процесу. Каталізатором цих подій став спалах кору, який спостерігався в нашій країні на початку року. Тоді ж і виплила кількість не вакцинованих людей.

За даними ВООЗ, Україна увійшла до переліку країн, де рівень вакцинації від усіх дитячих інфекцій нижчий за 50%. У 2016 році лише 45% дітей в Україні зробили щеплення від кору. Повторну дозу вакцини отримали лише 30% дітей.

Лікарі кажуть, що низький рівень вакцинації і слабкий імунітет – основні причини поширення хвороби. І на рахунок вакцин. Зі слів медиків – в Україні вони є і їхня якість не підлягає сумніву. Лікарі запевняють, вакцини є у достатній кількості і щоб пройти щеплення треба звертатися до педіатрів та своїх сімейних лікарів.

Джерело: М-Студіо

 

27 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів