Закарпатські фехтувальники-візочники доклалися до рекорду збірної на чемпіонаті Європи

Закарпатські фехтувальники-візочники доклалися до рекорду збірної на чемпіонаті Європи
Цього тижня додому з італійського міста Терні повернулися закарпатські фехтувальники-візочники Надія Дьолог та Максим Магула, які в складі збірної краборолися на чемпіонаті Європи з фехтування на візках у шаблі та шпазі.

 

Українські паралімпійці-фехтувальники в командному заліку посіли другу сходинку, завоювавши 16 медалей: 6 золотих, 3 срібні та 7 бронзових.

Максим Магула у командних змаганнях серед чоловіків у шаблі та в шпазі завоював дві бронзові медалі.   У фехтуванні на шаблях наші спортсмени здолали в чвертьфіналі росіян, а в поєдинках за бронзу перемогли шаблістів зі збірної Греції.

Більш напруженою видалися герці в шпазі. Команда України у шпазі, яку представляли Демчук Андрій, Дацко Антон, Магула Максим та Науменко Олег в чвертьфіналі пройшли сильну команду Польші, у півфіналі наші збірники поступилися паралімпійцям зі збірної Франції. Тож у герцях за бронзові нагороди зійшлися з господарями континентальних змагань – збірною Італією.

«Дуже важко було змагатися з італійцями, яких шалено підтримували місцеві вболівальники, але тим не менш, ми зуміли перемогти господарів з рахунком 45:43 і посіли третю сходинку в підсумку», - розповів Максим Магула.  

Ця медаль була дуже важлива  для нашої команди, адже впродовж десяти років українцям не вдавалося здобути жодної нагороди у командній шпазі.

У змаганнях серед жінок Надія Дьолог стала володаркою чемпіонського титулу в командних змаганнях у фехтуванні на шаблях. Збірна команда України на своєму шляху здолала суперниць зі збірної Угорщини та Італії.

А в індивідуальних звитягах Надія вибороли бронзову нагороду. До слова на своєму шляху в півфіналі Н.Дьолог схрестила шаблю з іншою українкою Оленою Федотою й поступилася їй, проте в наступному поєдинку за бронзову нагороду перемогла іншу суперницю.

На цьому чемпіонаті Європи наша збірна команди встановила особистий рекорд, здобувши 4 із 6 можливих нагород: золоту у шаблі серед жінок, срібло у шпазі (жінки) та дві бронзові: у шпазі та шаблі серед чоловіків.

Після повернення додому наші паралімпійці після короткого відпочинку вже приступили до підготовки до чемпіонату України, який відбудеться в жовтні в Києві. А в листопаді візьмуть курс до Тбілісі, де відбудеться етап кубку світу на якому фехтувальники здобуватимуть рейтингові бали, щоб вибороти путівки на параолімпійські ігри до Токіо в 2020 році. 

Семен МИХАЙЛИК

 

27 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів