Як школярі сільської глибинки Закарпаття обирають професію "по життю"

Як школярі сільської глибинки Закарпаття обирають професію "по життю"
Задля цього селами Закарпаття "мандрують" мобільні центри профорієнтації.

 

Фахівці Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості, спільно з соціальними партнерами, проводять інформаційні масові заходи – виїздні акції з розгортанням мобільного центру професійної орієнтації в сільських школах Хустщини. Назва говорить сама за себе: «мобільний» – це пересувний, який може приїхати в будь-яку точку району і розпочати роботу повноцінного кабінету профорієнтації. Центр обладнаний усім необхідним, щоби кожен бажаючий зміг отримати комплекс послуг з професійної орієнтації, як у звичайному центрі зайнятості.

25 вересня Мобільний центр працював на подвір’ї Копашнівської загальноосвітньої школи Ізи та Березова. Участь в заході взяло 175 учнів 8-11 класів, працівники освіти, незайняте населення.

В результаті проведеної фахівцями служби зайнятості виявилось, що схильність молодих мешканців села здебільшого спостерігається до професій: сестра медична, фармацевт, фельдшер, лікар-стоматолог, журналіст, вчитель, перукар, візажист, кухар.

Було несподівано приємно спостерігати за учнями, які з великою цікавістю дізнавалися про професії, які користуються попитом на ринку праці. Окрім бесіди з спеціалістами учні змогли ознайомитися з описами професій, які є актуальними на ринку праці, інформацією про навчання у центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості України, інформаційними матеріалами служби зайнятості, переглянуто мотиваційні відеоролики, презентовано профорієнтаційні ресурси, у т.ч. Платформу з профорієнтації Державної служби зайнятості, а також запрошено учнів до центру зайнятості для проходження психодіагностичного тестування.

Хустський міськрайонний центр зайнятості

 

27 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів