Москаль про створення ОТГ в Мукачеві: це тільки пустий піар

Москаль про створення ОТГ в Мукачеві: це тільки пустий піар
Москаль: «Усе, що може зробити Мукачівська міськрада у плані створення ОТГ, це приєднати «ДОСи» до «Черьомушок» і перенести ратушу в «Пентагон».

 

– Створення нової об’єднаної територіальної громади (ОТГ) можливе тільки в строгій відповідності із законодавством, Конституцією України і після відповідного розпорядження голови обласної державної адміністрації, – заявляє Геннадій Москаль. – Тому скликання в Мукачеві позачергових сесій та їхні подальші рішення про приєднання сіл нічого реального за собою не несе – це тільки пустий піар. До речі, як і попередні рішення Мукачівської міськради про приєднання сіл. Усі «приєднані» села залишилися в попередньому статусі й функціонують як окремі територіальні одиниці в межах Мукачівського району. Нагадую «розумникам» із Мукачівської мерії, які вихваляються неіснуючим дипломом Університету Північної Дакоти, статтю 174 Земельного кодексу України:

Органи, які приймають рішення про встановлення та зміну меж адміністративно-територіальних одиниць

  1. Рішення про встановлення і зміну меж районів і міст приймається Верховною Радою України за поданням Кабінету Міністрів України.
  2. Рішення про встановлення і зміну меж сіл, селищ, які входять до складу відповідного району, приймаються районною радою за поданням відповідних сільських, селищних рад.

Рішення про встановлення і зміну меж сіл, селищ, які не входять до складу відповідного району, або у разі, якщо районна рада не утворена, приймаються Верховною Радою Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими радами за поданням відповідних сільських, селищних рад.

  1. Рішення про встановлення і зміну меж районів у містах приймається міською радою за поданням відповідних районних у містах рад.

Тому все, що може зробити Мукачівська міськрада у плані зміни адміністративних меж, це хіба приєднати «ДОСи» до «Черьомушок» і перенести ратушу в «Пентагон».

moskal.in.ua

 

29 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів