В УжНУ обговорили актуальні питання у сфері надання комплексних послуг особам з інвалідністю

В УжНУ обговорили актуальні питання у сфері надання комплексних послуг особам з інвалідністю
Під час міжнародної науково-практичної конференції.

 

Конференція, у роботі якої взяли участь фахівці з Швейцарії, Франції та України, була організована спільно з благодійною організацією «Комітет медичної допомоги в Закарпатті», Швейцарською асоціацією «Парасолька» і факультетом здоров’я та фізичного виховання УжНУ за підтримки департаменту соціального захисту населення  Закарпатської ОДА.

Упродовж трьох насичених робочих днів 19-21 вересня на пленарних та секційних засіданнях обговорювалися проблеми  вдосконалення системи надання комплексних послуг на засадах мультидисциплінарного підходу особам з інвалідністю. На пленарному засіданні було представлено низку доповідей науковців і практиків з Швейцарії та України на такі актуальні теми, як комплексна характеристика та аналіз інвалідності в Україні, динаміка потреб населення країни в паліативній допомозі, питання комплексної характеристики потреб людей з важкими формати інвалідності, особливості поведінки у випадках проявів агресії та багато інших. 

Родзинкою роботи другого дня конференції стали секційні засідання у формі практикумів, що проходили на базі факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ. Практикуми вели запрошені фахівці з Швейцарії за різними напрямками практичної роботи з особами з важкими формами інвалідності. Так, секція №1 була присвячена питанням особливостей організації супроводу осіб з інвалідністю,яку вела Генні Ґраф – спеціальний педагог, робота з важко неповносправними особами з інвалідністю, Швейцарська Асоціація «Парасолька» (Швейцарія). На секції №2 розглядалися питання концепціїk-o-s-t ® (орієнтована на тіло мовленнєва терапія), стимуляції,роботу якої забезпечила доктор Сузанне Кодоні – логопед (підтримане спілкування, методи комунікації, логопедія) викладач Базельського університету (Швейцарія);  Томас Йост – спеціальний педагог (робота по запобіганню агресії), виконавчий директор асоціації «Аґредіс», (Швейцарія). На секції №3 розглядалося питання попередження та робота з проявами агресії. У малому спортивному залі факультету активно проходила секція №4 «Сучасні фізіотерапевтичні практики роботи з особами з інвалідністю», роботу якої забезпечувалаБріґітте Бертольд –фізіотерапевт (фізіотерапія, Бобат-терапія) (Швейцарія). 

 Заключне пленарне засідання конференції 21 вересня проходило в приміщеннях Закарпатської обласної ради, де було заслухано та обговорено доповідь Михайла Петрішка – директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА щодо питань організації та забезпечення надання комплексних послуг особам з інвалідністю в Закарпатській області. Також відбулась заключна панельна дискусія, за участю представників Швейцарської Асоціації «Парасолька» (Швейцарія), Базельського університету (Швейцарія), Асоціації «Аґредіс» (Швейцарія), благодійної організації «Комітет медичної допомоги в Закарпатті» (Україна), департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА та факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ.

За матеріалами факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ

 

30 вересня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів