Отримати землю після 25 років очікування закарпатцям допомогла децентралізація

Отримати землю після 25 років очікування закарпатцям допомогла децентралізація
І взагалі: на Закарпатті вже є об’єднані територіальні громади, де молодь вже не тікає у міста чи за кордон, а обирає жити і працювати на своїй малій батьківщині.

 

1700 людей, 420 домогосподарств – це село Тячівка, населений пункт, який разом із селами Руське Поле, Округла та Лази утворюють Тячівську ОТГ з центром у місті Тячів. Перші вибори до громади відбулися у жовтні 2015 року. За цей час місцеві жителі вже побачили результати децентралізації.

Справді, за понад 3 роки у громаді, у селі заасфальтували основні дороги – а це 6 кілометрів, налагодили транспортне сполучення, обладнали дитячий майданчик, освітлення вулиць, облаштували центральну площу та відремонтували приміщення сільського комітету, де розмістився і сільський клуб.

Для молоді створені всі умови не тільки для дозвілля, культурного та спортивного розвитку, а й для навчання. Мова йде про відремонтовану сільську школу. Майже 190 школярів дев’ятирічки навчаються у комфортних умовах. А на цій ділянці поруч зі старою школою – планують збудувати новий навчально-виховний корпус.До кінця року планують завершити облаштування сільського стадіону.

Староста села Тячівка Іван Молнар каже, вирішити земельні питання місцевих жителів, які понад 25 років стояли у черзі, аби отримати пай, вдалося лише після створення Тячівської ОТГ. Але на цьому успіхи громади не закінчуються, планів намічено чимало, а головне – підтримка керівництва Тячівської ОТГ, особливо фінансова.

Варто додати, про покращення життя тут свідчить і збільшення чисельності місцевих жителів, особливо молоді, яка, на відміну від інших населених пунктів, не тікає у міста чи за кордон, а обирає: жити і працювати у рідному селі. А де є робочі місця, де є молодь, там є і перспектива розвитку.

Джерело: М-Студіо

 

01 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів