Що змушує неповнолітніх закарпатців втікати з дому? З початку року поліція розшукала 200 втікачів

Що змушує неповнолітніх закарпатців втікати з дому? З початку року поліція розшукала 200 втікачів
За дев’ять місяців поточного року спеціалісти ювенальної превенції разом із працівниками сектору кримінальної поліції встановили місцезнаходження двох сотень дітей. Усі розшукувані знаходяться разом зі своїми сім’ями.

 

Із початку 2018 року поліцейські Закарпаття отримали дві сотні повідомлень про зникнення дітей. Заяви батьків стосувалися, в основному, дітей віком від 11 до 15 років. Усіх їх спеціалісти ювенальної превенції разом із працівниками секторів управління кримінальної поліції розшукували впродовж доби.  У вересні поточного року поліцейські зафіксували 15 таких випадків.

«Серед справ, коли пошуки дитини ускладнювалися і тривали більше, ніж добу, — зауважує начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в Закарпатській області підполковник Андрій Курта, — у вересні найбільш запам’ятався  розшук 11-річної мукачівки. Адже дівчинка заплутувала пошуки, переїжджаючи в різні райони Закарпаття: із Свалявщини — на Тячівщину, а потім — на Мукачівщину, де два дні гостювала в знайомих і не виходила на зв’язок».

Варто наголосити, що вже з вересня цього року у дію вступив новий проект управлінь поліції і оператором мобільного зв’язку «КиївСтар». Налагоджена система сповіщення абонентів про зникнення неповнолітніх дає змогу швидко розповсюджувати інформацію про розшук дитини, а відтак в рази збільшувати швидкість встановлення її місцязнаходження.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

01 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів