Ужгородський університет приєднався до Великої Хартії університетів

Ужгородський університет приєднався до Великої Хартії університетів
Ректор УжНУ Володимир Смоланка наприкінці вересня підписав у м. Саламанка (Іспанія) Велику Хартію університетів - Magna Charta Universitetum, яка закріплює основні цінності, права та обов'язки університету як ключового інституту суспільства, діяльність якого присвячена визначенню й поширенню найважливіших принципів і знань, наданню суспільству інтелектуальних орієнтирів.

 

Вперше підписання Magna Charta Universitatum ректорами близько 400 університетів відбулося 18 вересня 1988 року  в найстарішому університеті світу в м. Болонья. Цього разу Велику Хартію підписали ректори 71 університету. З цієї нагоди Саламанкою пройшла хода ректорів до головної площі міста, де відбувалися урочистості з нагоди 800-річчя університету.

Коментуючи подію ректор Володимир Смоланка наголосив: «Нам надзвичайно приємно стати частиною поважного колективу Великої Хартії, яка зараз об’єднує майже 900 провідних університетів світу. Особливо відрадним є той факт, що підписання відбулося в одному з найстаріших університетів світу та найстарішому університеті Іспанії. У цьому році ми святкуємо 73-ю річницю нашого університету, для нас також пріоритетними є забезпечення розвитку вищої школи, інноваційний рух, академічна свобода».

Під час перебування на торжествах ректор УжНУ В.Смоланка провів низку перемовин з колегами-ректорами. У ході спілкування було досягнуто домовленостей про започаткування співпраці з університетами Норвегії, Португалії, Греції, Австрії, Хорватії, Сербії та інших країн.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

02 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів