За посягання на життя червонокнижної тварини закарпатцям "світять" 130 тисяч штрафу

За посягання на життя червонокнижної тварини закарпатцям "світять" 130 тисяч штрафу
Це максимальне покарання, рівно ж стільки платять ті, хто посягається на ще одну благородну і унікальну для всієї Європи тварину – зубра.

 

Уряд встановив штраф у розмірі 130 тисяч гривень за нанесення шкоди лосю, якого на початку 2018 року внесли до Червоної книги України.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак у Facebook.

"Після нашої запеклої боротьби та ряду дискусій за внесення лося до Червоної книги України, попереджаю всіх браконьєрів: за нанесення шкоди цій тварині доведеться заплатити 130 тис грн. Це ініціатива Мінприроди і позиція Уряду, який нас сьогодні підтримав та вніс зміни до відповідних нормативних актів", - повідомив він.

Семерак зазначив, що такий штраф має відбити бажання шкодити цим тваринам.

"130 тис – це максимальне покарання, рівно ж стільки платять лише ті, хто посягається на ще одну благородну і унікальну для всіє Європи тварину – зубра. Волів би, щоб бюджет не поповнювався за рахунок таких коштів, але так само розумію, що браконьєрів і любителів екзотичних трофеїв, на жаль, у нашій країні вистачає", - наголосив він.

Він зазначив, що тепер залишилось, щоб парламент підтримав і проголосував за підвищення штрафів у природоохоронній сфері.

 

 

03 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів