Митники Закарпаття про автомобільну "тягнучку" на прикордонному переході в Ужгороді

Митники Закарпаття про автомобільну "тягнучку" на прикордонному переході в Ужгороді
Зокрема, вони радять перевізниками та суб’єктам ЗЕД планувати перетин митного кордону через пункти пропуску зони діяльності інших митниць, окрім Закарпатської.

 

Накопичення вантажівок на митному посту «Ужгород» пояснили у прес-службі ДФС в Закарпатській області. Там наголосили, що пункт пропуску працює в штатному режимі і оформляє транспортні засоби в межах пропускної здатності.

Варто зазначити, що з 1 по 3 жовтня через цей пункт пропуску «на виїзд з України» здійснено оформлення 468 вантажних транспортних засобів, на «в’їзд» – 364. За добу пропущено 207 вантажних транспортних засобів «на виїзд» та 165 на «в’їзд».

Водночас черги вантажних транспортних засобів утворились через такі причини:

1. Відсутність прямих дозволів Республіки Польща, що призвело до значного збільшення вантажних автомобілів, які раніше не рухались через зону діяльності Закарпатської митниці ДФС, зокрема, митного поста «Ужгород».

2. Поява російських вантажівок зросла на 10-15% від загальної кількості вантажівок, які перетинають кордон через митний пост «Ужгород».

3. Обмеження з ввезення до Республіки Польща пального до 200 л. на один вантажний автомобіль.

4. Ретельний митний контроль з використанням скануючої рентген-установки вантажних автомобілів митними органами Словаччини.

Митники зазначають, що роблять все можливе, щоб перевізникам та суб’єктам ЗЕД доводилось проводити на кордоні найкоротші терміни. З метою уникнення черг просять взяти до уваги вказану інформацію та, за можливості, планувати перетин митного кордону через пункти пропуску зони діяльності інших митниць.

 

04 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів