Закарпатські фіскали знайомлять платників податків з законодавчими новинками

Закарпатські фіскали знайомлять платників податків з законодавчими новинками
Цьому присвячені податкові семінари у районах Закарпаття.

 

Днями в Тячівському та Рахівському районах Закарпаття пройшли кущові семінари. Зустріч з платниками відбулась за участі голови ради ТВ Асоціації платників податків у Закарпатській області Марти Волощук, начальника відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області Алли Дацюк, голови Закарпатського територіального відділення Всеукраїнської професійної громадської організації «Спілка аудиторів України» Юлії Кілару та фахівців органів ДФС вказаних районів.

Серед основних питань, про які платникам говорили учасники заходу, – адміністрування місцевих податків, особливості бухгалтерського обліку та аудиту в теперішній час та офіційне працевлаштування, як захист соціальних інтересів громадян, гарантування права на соціальні виплати та пенсійне забезпечення.

Питання офіційного працевлаштування на семінарах було одним із найактуальніших. Адже легалізація трудових відносин – це законодавчо закріплені права працюючих громадян сьогодні та гарантоване майбутнє завтра. Основний меседж, який старалися донести до платників фахівці податкових органів, – зарплата «в конвертах» позбавляє громадян страхового стажу, необхідного для отримання пенсії, відтак, роботодавцям, які порушують законодавчі вимоги при нарахуванні заробітних плат, загрожують значні штрафи за такі порушення, а неофіційно працевлаштована особа позбавлена законодавчого захисту та залежить від роботодавця, його дій по відношенню до працівників.

Також платників було поінформовано про те, що фахівці ДФС беруть участь у робочих групах, створених при державних обласних адміністраціях, з метою виявлення найманих працівників, які працюють неофіційно та залучення їх до оподаткування, і в Закарпатській області такі дії вже мають певні результати, з накладанням штрафів на недобросовісних роботодавців.

У свою чергу працівники податкових органів краю сподіваються, що роз’яснювальна робота серед роботодавців сприятиме підвищенню рівня заробітної плати найманих працівників в краї, та, відповідно, сплати податків до місцевих бюджетів, від чого виграють усі в регіоні.

Варто зазначити, що на таких практичних заходах кожен із присутніх має можливість отримати особисту кваліфіковану консультацію, поради та застереження, тож працівники органів ДФС у Закарпатській області закликають платників податків бути обізнаними із новаціями в законодавстві, брати активну участь у семінарах та публічних заходах.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

05 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів