В Ужгороді буде презентовано бібліографічний покажчик "Михайло Бабидорич: життя в журналістиці"

В Ужгороді буде презентовано бібліографічний покажчик "Михайло Бабидорич: життя в журналістиці"
Відбудеться також круглий стіл, в якому візьмуть колеги, учні ювіляра, його родина, а також науковці.

 

9 жовтня о 16.00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка відбудеться круглий стіл до 95-річчя від дня народження відомого журналіста Михайла Бабидорича (1923-1998). Також буде презентовано бібліографічний покажчик "Михайло Бабидорич: життя в журналістиці".

У виданні відображено життя та творчість публіциста, який 53 роки пропрацював у найвідомішій крайовій газеті "Закарпатська правда", котра виходила шість разів на тиждень накладом понад 150 тисяч примірників. Михайло Бабидорич пройшов у ній шлях від кореспондента, завідувача відділу, відповідального секретаря до заступника редактора і був однією з найвідоміших її постатей. В останні роки ще й організував при редакції "Школу майбутнього журналіста", яку пройшли чимало відомих нині особистостей. Іменем Михайла Бабидорича у 2004 році було названо щорічну обласну премію в галузі журналістики.

"Михайло Бабидорич: життя в журналістиці" – третє видання із серії "Закарпатська публіцистика в іменах", у якій раніше вже побачили світ видання "Олександр Гаврош: між журналістикою та літературою" (2015) і "Петро Часто: між Україною та Америкою" (2017).

Участь у круглому столі, присвяченому пам'яті корифея закарпатської журналістики, візьмуть колеги, учні ювіляра, його родина, а також науковці.

 

05 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів