Позашкільне Закарпаття фестивалило в ужгородському ПаДіЮні

Позашкільне Закарпаття фестивалило в ужгородському ПаДіЮні
Черговий відбірковий етап обласного фестивалю творчих колективів закладів позашкільної освіти пройшов у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості (ПаДіЮн) в Ужгороді.

 

Фестиваль присвячений 100-річчю позашкільного руху в Україні. На сцені палацу виступили творчі колективи з Хустського, Міжгірського, Великоберезнянського та Ужгородського районних центрів позашкільної освіти та дитячої творчості. Демонстрували свою майстерність дитячі колективи у номінаціях: естрадному та народному вокалі, сучасній  та народній  хореографії,  літературно-мистецькому жанрі у  чотирьох вікових категоріях: молодшій, середній, старшій та молодіжній.

Розпочали виступ колектив "Сузір'я" Хустського міського Центру позашкільної роботи з ліричним танцем "Ой, на Івана, ой, на Купала". Колектив "Зоресвіт" Хустського районного Центру позашкільної роботи  з сучасними танцями "Барбарики" та "Его" зарядили глядацький зал позитивною енергією та гарним настроєм. "Молдавський танець" від колективу "Незабудки" Міжгірського районного центру позашкільної освіти також викликав приємні враження.

Упродовж фестивалю виконавці зачитували вірші, співали народні та естрадні пісні, виконували літературні постановки. Порадували своїми талантами і хореографічними виступами фольклорний ансамбль "Джерельце" Великоберезнянського районного центру позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом. Незгладимі емоції викликала у глядача  літературно-драматична композиція  "Вона - Мати солдата!", яку представила  дитяча театральна студія "Мельпомена" Міжгірського районного центру позашкільної освіти. Ужгородський районний Центр представив глядачам танцювальну картинку "Танцюй разом з нами", мистецько виконані декламаторами поезії літературної студії "Первоцвіт". Талановиті діти викликали  захоплення у глядача , а перед журі постала нелегка задача - обрати найкращих виконавців. Підведення підсумків фестивалю-конкурсу, нагородження переможців та гала-концерт відбудеться 17 листопада в „ПАДІЮНі” . На глядачів чекатиме яскрава насичена програма.

Джерело: Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості

 

05 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів