Результати проекту "Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні" презентували в УжНУ

Результати проекту "Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні" презентували в УжНУ
Виконувала проект кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій факультету історії та міжнародних відносин УжНУ за ґрантової підтримки Державного фонду фундаментальних досліджень.

 

На факультеті історії та міжнародних відносин УжНУ 4 жовтня відбулася презентація результатів ІІ етапу реалізації проекту «Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні». Виконувала його за ґрантової підтримки Державного фонду фундаментальних досліджень за конкурсним проектом Ф77/3-2018 кафедра міжнародних студій та суспільних комунікацій, котра, до речі, першою з гуманітарних кафедр УжНУ виграла конкурс цієї авторитетної інституції.

За результатами першого етапу проекту наприкінці минулого року була опублікована монографія «Історія, що об’єднує. Новітня історія транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні», до якої увійшли наукові доробки тридцяти чотирьох авторів із п’яти країн (України, Словаччини, Угорщини, Румунії, Польщі). Ця робота визнана «Кращою монографією 2017 року» в ДВНЗ «УжНУ».

Другий етап проекту був присвячений дослідженню методологічних та методичних засад емпіричного соціологічного дослідження транскордонного співробітництва. Він тривав з 1 квітня до 30 вересня цього року.

Його результатам і була присвячена презентація, з якою перед викладачами та студентами виступив науковий керівник проекту, доктор соціологічних наук, завідувач кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, Надзвичайний і Повноважний посол Сергій Устич. Він розповів про виконану роботу, зокрема, видані монографію «Емпіричне соціологічне дослідження транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні» та публікацію «Аналіз результатів емпіричного соціологічного дослідження транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні». Авторами цих праць стали викладачі факультетів історії та міжнародних відносин, суспільних наук, а також провідні українські соціологи із Києва та Львова.

Своїми думками про роботу над проектом поділилася його менеджер, викладач кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Олеся Бенчак.

Тішить, що в реалізації проекту як інтерв’юери взяли активну участь і студенти. Кращі з них отримали від С.Устича подяки.

У презентації взяв участь і гість кафедри – професор Варшавського університету Казимір Вуйцицький.

За інформацією кафедри МССК УжНУ

 

06 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів