Міжнародний форум в Ужгороді присвятили новим технологіям в геодезії, землевпорядкуванні, лісовпорядкуванні та природокористуванні

Міжнародний форум в Ужгороді присвятили новим технологіям в геодезії, землевпорядкуванні, лісовпорядкуванні та природокористуванні
Більше ста делегатів взяло участь у триденній конференції.

 

4-6 жовтня вже вдев’яте географічний факультет Ужгородського національного університету проводить Міжнародну науково-практичну конференцію «Нові технології в геодезії, землевпорядкуванні, лісовпорядкуванні та природокористуванні», до якої долучилися представники не тільки з різних областей України, а й з-за кордону.

Офіційне відкриття відбулося в готелі «Дружба» 4 жовтня після реєстрації понад 100 учасників форуму. Цей захід проводиться з 2006 року і має за мету обмін ідеями, передавання досвіду, спільне вирішення проблем, які пов’язані з геодезичним, кадастровим виробництвом.

Олександр Білак

Олександр Білак

Присутнім на відкритті був і заступник міського голови Олександр Білак: «Приємно, що такий захід відбувається саме в нас. Я впевнений, що всі теоретичні здобутки перетворяться не тільки на розвиток нових технологій, а й практичне застосування в реальній роботі». Долучився до привітань і заступник голови обласної ради Петро Грицик, котрий звернув увагу на порушені проблеми й побажав учасникам конструктивної праці.

Карел Радей

Карел Радей

На відкритті виступив форуму і директор Інституту геодезії, топографії та картографії Республіки Чехія Карел Радей, який привітав учасників та висловив сподівання на дальшу співпрацю з УжНУ. «Ми давно співпрацюємо з університетами України, радо долучаємося до всіх проектів, які сприяють розвитку геодезії, землевпорядкування, лісовпорядкування та природокористування, вирішенню спільних проблем. Тому ми відкриті до будь-якого роду співпраці».

Відтак розпочалося пленарне засідання, на якому головували професори Степан Савчук, Карел Радей, Олександр Мороз та доцент Сергій Перій. Протягом дня заслухали понад 20 доповідей. Під час пленарного засідання на другому поверсі готелю працювала виставка геодезичного обладнання.

5 жовтня учасники представницького заходу працювали в секціях «Лісництво» та «Геодезія та кадастр».

Аби дати можливість учасникам конференції трохи відпочити й ознайомитися з містом, останнього дня організували екскурсії.

За матеріалами Медіацентру УжНУ

 

06 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів