Американська очільниця МОЗу про сечові міфи українців

Американська очільниця МОЗу про сечові міфи українців
А то ми й самі про це не знали!

 

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розвінчала міф про користь для здоров'я уринотерапії. Роз'яснення з цього приводу вона дала на своїй сторінці в Facebook.

«Люди, які використовують цю практику в своєму житті, п'ють власну сечу щодня приймають ванни, протирають обличчя або закапують сечу в очі. Існують навіть книги, в яких сечу називають «водою життя» і пропонують лікувати нею майже всі хвороби: починаючи від проблем зі шкірою і закінчуючи онкологічними захворюваннями», - написала в.о. міністра.

Супрун закликала українців не вживати ні свою, ні чужу сечу жодним чином і ні в якому вигляді.

«Скажу відразу - пити, втирати, робити маски або краплі з урини (сечі) не варто взагалі. До того ж не існує жодного (!) Наукового підтвердження, що це має якусь користь для здоров'я.

Існує думка, що сеча стерильна, адже в основному складається з води. Дійсно, вода становить від 91 до 96% складу сечі. ... Проте це не означає, що вона чиста безпечна для вживання. Решта частини - це солі, аміак і інші побічні продукти, вироблені в ході нормальних процесів в нашому організмі », - пояснила вона.

Супрун повідомила, що суть сечовипускання полягає в тому, щоб нирки профільтрували кров. Так організм позбавляється від зайвої рідини, солей і мінералів. Також сеча може містити небезпечні бактерії, які здатні завдати шкоди організму. Дослідження складу сечі вказують, що ці бактерії можуть забруднювати «рідина» під час виведення з організму.

"Під час вживання сечі, власної або чужої, бактерії можуть потрапити в організм і викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом або спровокувати інфекційне зараження", - попереджає Супрун.

Зокрема, глава МОЗ нагадала, що вживання чужої сечі може ввести сторонні організми в кров.

Супрун наголосила, що існує безліч безпечних способів отримати вітаміни і мінерали, стежити за шкірою або лікувати хвороби. І резюмувала, що єдиний правильний спосіб поводження з сечею - це позбавлення від неї в туалеті.

 

06 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів