У прикордонників Закарпаття — велика "євробляхівська" радість!

У прикордонників Закарпаття — велика "євробляхівська" радість!
Щонайменше рік наші стражі кордонів з дозволу однієї з країн Прибалтики зможуть перевіряти законність використання транспортних засобів при перетині держрубежу.

 

Литва на рік відкрила Україні доступ до європейської бази даних, яку будуть використовувати для перевірки законності ввезення авто на європейських номерах.

«Сьогодні нам подарували пакет, завдяки якому можна заходити в європейські бази даних ... Ви знаєте, у нас сьогодні дуже багато евроблях на території країни. Як правило, вони або литовські або польські », - сказав голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Також він розповів про те, що Україна співпрацює з Литвою з питання автомобілів, які були вивезені з Литви і вважаються там знищеними або неіснуючими, але виявляються на українських дорогах на литовських номерах.

За його словами, тепер Україна отримає можливість перевіряти законність використання траспортних засобів при перетині кордону.

«Є евробляхи, які заїжджають на відповідних номерах на законних підставах, а є автомобілі, які були викрадені, але не перебувають у спільній базі даних у нас, тобто ми не бачимо, викрадені вони чи ні. А Литва нам зараз надає базу, яка дозволить виявляти ці викрадені автомобілі, ввезені до нас незаконно », - сказав він.

Крім того він розповів, що в даним момент йде співпраця в цьому напрямку з Польщею.

«Ті автомобілі, які вже внесені в базу даних Інтерполу - там також викрадені, і вони її поповнюють періодично - ми з ними виявляємо. У нас виявлено 500 автомобілів. З огляду на, що у нас 157 пунктів пропуску з закладом в базу Інтерполу. Коли заїжджають перебиті номера, заміна кузова, це все проявляється. Поляки нам надають таку інформацію, ми періодично нею обмінюємося », - зазначив голова ДПСУ.

 

06 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів