Вже шостий пункт "Швидкої" відкрили на закарпатській Іршавщині, однак цього — замало!

Вже шостий пункт "Швидкої" відкрили на закарпатській Іршавщині, однак цього — замало!
Зміни вже на часі, кажуть в Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги. Нову мережу вже почали будувати, і роблять це, враховуючи екстериторіальність.

 

Пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги запрацював у Іршавському селі Доробратово ще наприкінці серпня. Якщо раніше бригада швидкої їхала сюди з села Дунковиця, то зараз час доїзду до місця у радіусі обслуговування 10 км скоротився до 10 хв з моменту поступлення виклику. За місяць роботи до нової станції швидкої надійшли більше 70 викликів. Це переважно травми, гіпертонічні кризи.

Нову станцію, розташовану у відремонтованому приміщенні колишньої дільничної лікарні, обслуговують 10 працівників. До пункту передали автомобіль «Пежо» типу «В» вартістю 1 млн.800 тис. грн., укомплектований всім необхідним для надання екстреної медичної допомоги.

На щастя, смертельних випадків не було. Усім хворим вчасно надають допомогу. Відкриття пункту значно полегшило роботу і працівникам місцевої абмулаторії. При потребі пацієнтів госпіталізують до Іршавської райлікарні.

Варто додати, це вже 6-й пункт швидкої на Іршавщині. Аналогічні діють в Дунковиці, Загатті, малому Ракові, довгому та Кушинці. Однак, за словами директора Закарпатського територіального центру екстреної медичної допомоги таких пунктів в області все ж не вистачає. На сьогоднішній день таких на Закарпатті 67, а бригад – 102. Та цього замало. Раніше пункти були прив’язані до районів, при розташуванні попередньої мережі не враховували екстериторіальність, зараз принцип їх розташування буде зовсім іншим.

Джерело: М-Студіо

 

08 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів