Шість десятків творів графіки та декоративно-прикладного мистецтва від митців Закарпаття презентували на виставці в Ужгороді

Шість десятків творів графіки та декоративно-прикладного мистецтва від митців Закарпаття презентували на виставці в Ужгороді
Експозиція у галереї "Ужгород" приурочена до Дня художника, загалом вона є частиною потужної презентації мистецького потенціалу Закарпаття з нагоди професійного свята. Друга половина експозиції – живопис та скульптура – представлена в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая.

 

Автори з усієї Закарпатської області презентували в галереї графічні роботи та твори декоративно-прикладного мистецтва. Розмаїття стилів, технік, фактур справді вражає. Тут є зразки кераміки, різьби, широко представлена акварель, пастель, змішані та авторські техніки.

Як розповів  Голова закарпатського осередку Національної спілки художників України Борис Кузьма, відбирали роботи для експозиції за такими критеріями, як експозиція, кольорове вирішення, новизна. Представлені твори як відомих закарпатських авторів- дійсних членів Закарпатської організації національної спілки художників України, так і молоді, студентів, початківців. «Дуже багато молодих авторів взяли участь, багато студентів, залучаємо їх, щоб показати, що ми на сьогодні маємо. Ми маємо на сьогодні таку картину – хто і що робить, чим займається, в якому напрямі розвивається. Вийшло дуже колористично, змістовно, взагалі виставка, як на мене, дуже показова і чудова».

Зокрема на виставці представлені роботи П. Ходанич, М. Росул, Н. Ковач, В. Мигович, В. Павлишин, В. Кузьма, В. Віньковський, М. Дзись-Войнаровський, Д. Ковач, В. Макарович, Л. Улибіна, Е. Мирончук, О. Мінєнко, В. Тимко, І. Кліса, В. Пал, О. Жітов, І. Кополовець, О. Сопільняк, Л. Корж-Радько, О. Дерда, В. Кінч, О. Долгош, О. Воробей, В. Скакандій, І. Дідик, О. Кондратюк, В. Філеш, М. Пап-Малеш, І. Сливка, І. Жупан, А. Воробей, А. Мондич, В. Сочка, А. Мухомед’янов, Ю. Дикун, О. Довганич, Н. Ковчар, Т. Копанський, О. Липчей, В. Манайло-Приходько, А. Мошкола, І. Прокопенко, К. Сливка, А. Тодерюк, С. Цап.

За результатами виставки, буде визначено лауреатів обласної премії Й. Бокшая та А. Ерделі.

Триватиме виставка в галереї “Ужгород” щонайменше два тижні.

Фото: Наталія Павлик, zakarpat.brovdi.art

 

08 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів