Купити можна в Інтернеті: авторське закарпатське вино від Олега Скрипки з’явиться за кілька тижнів

Купити можна в Інтернеті: авторське закарпатське вино від Олега Скрипки з’явиться за кілька тижнів
Відомий український співак, лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка зайнявся виноробством. Власне вино під назвою «Країна мрій» він створює на базі виноробного комплексу Шато Чизай, який знаходиться в урочищі Мала Гора у Берегівському районі.

 

Музикант сам обирав сорт винограду, брав участь у всіх етапах технологічного процесу і вже в листопаді цього року планує презентувати власний витвір поціновувачам хмільного трунку.

Вино від артиста – поки що унікальна для України річ. 2 види авторського вина – Трамінер і Розе з сорту винограду Піно Нуар з’явиться з подачі Олега Скрипки. Перша партія буде лімітована – по 5 тисяч пляшок кожного виду.

До експерименту музикант підійшов з усією відповідальністю: смакував, приглядався, вивчав. Затим прийняв рішення виготовляти вино на Закарпатті. Саме тут, за словами Скрипки, лоза не потребує додаткового поливу, коріння вбирає з землі всі поживні речовини і насичує ними грона. Клімат, кількість сонячних днів, якість ґрунту, гарна команда для співпраці та чимало інших факторів ідеально підійшли для реалізації давньої ідеї.

– Я зупинився на білому Трамінер – сорт відомий в Україні, але не такий поширений, як Ріслінг чи Совіньйон. А ще мені захотілося, щоб було добре рожеве вино, тому що воно вишукане. Українці тільки відкривають ці вина. Вони підходять на всі випадки життя – і ввечері і в обід, взимку і влітку, чоловікам і жінкам. Вино – це також мистецтво. Нам необхідно привити українцям культуру винопиття, – запевнив під час одного з візитів на Закарпаття новоспечений винороб.

Скрипка настільки проникся справою, що особисто, хоча й під наглядом фахівців комплексу Шато Чизай, відбирав найбільш якісні грона. Спеціальну культуру дріжджів привіз аж із Франції. У подальшому навіть планує влаштувати мелодійний супровід для живих мікроорганізмів, що відповідають за бродіння вина. Назва також музична. «Країна мрій» – давня пісня гурту «ВВ», якій цьогоріч виповнюється 30 років. Вона уособлює Україну – сонячну, багату і щасливу. І якісне вишукане вино – один із символічних її компонентів.

Після презентації та дегустації у Києві, яка запланована на листопад, вино від Олега Скрипки вирушить в тур Україною. Перша партія напою братиме участь у найрізноманітніших виставках і фестивалях. Купити вино можна буде через мережу Інтернет, також воно реалізовуватиметься в Шато Чизай, ресторанах і спеціалізованих бутиках.

Лариса Липкань, Varosh 

Фото: Сергій Гудак

Нагадаємо: Благородний Трамінер і вишуканий Розе з сорту винограду Піно Нуар – такі вина виготовлятиме на Закарпатті Олег Скрипка

 

08 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів