Як старшокласники Ужгорода з найстаршим вишем Закарпаття знайомилися

Як старшокласники Ужгорода з найстаршим вишем Закарпаття знайомилися
На "Дні відкритих дверей".

 

У вівторок, 9 жовтня, в Ужгородському національному університеті відбувся День відкритих дверей для старшокласників ужгородських шкіл. Учні мали можливість дізнатися більше про університет, поспілкуватися з представниками факультетів, студентського самоврядування та успішними роботодавцями області, ознайомитися з інформацією про умови вступу до вищих навчальних закладів у 2019 році,  відвідати музей, факультети та Україно-угорський інститут УжНУ.

Ректор УжНУ Володимир Смоланка та проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король перед початком заходів для учнів зустрілись з директорами ужгородських шкіл, де представили презентацію про результати зарахування вступної кампанії-2018, адже саме цей момент – випуск зі школи та прийняття до університету – найбільше єднає представників шкіл та вишу. Директори освітніх закладів мали нагоду задати питання та висловити свої прохання й ідеї керівництву університету.

Продовжився «День відкритих дверей» для учнів у великій залі ректорату. Долучилися до заходу гості: голова Ужгородської міської ради Богдан Андріїв, начальник управління освіти Ужгородської міської ради Марина Пуківська, директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич, директор Ужгородського міського центру зайнятості Олексіюк Сергій, заступник центру Генерального директора з інженерно-технічних питань ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед» Чопко Ігор Михайлович.

Відкрив зустріч вітаннями ректор Володимир Смоланка: «Дорогі школярі, дорогі наші гості! Дуже радий вітати вас всіх у стінах нашого університету. У минулому році ми вперше проводили подібні  заходи для учнів ужгородських шкіл і тоді ми вирішили, що такі зустрічі повинні бути традиційними. Радий вітати наших майбутніх абітурієнтів, представників міської ради та наших партнерів. Я можу довго розповідати про переваги навчання у нашому університеті, але ви самі сьогодні все побачите. Хочу тільки сказати, що в нас ви отримаєте не тільки знання, а відкриєте для себе абсолютно новий світ у науці, зможете спілкуватися з цікавими людьми, знайти нових друзів».

Також ректор Володимир Смоланка вручив подарунки кращим учням, які вибороли 1 місце на третьому етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з окремих предметів та другому етапі Малої академії: Володимиру Кувика, Вероніці Халанті, Сергію Ділонгу, Олесю Голембовському, Віктору Пушкаренко, Катерині Мелеш.

 Чимало учнів вже визначилися з майбутньою професією, а дехто ще вагається між декількома спеціальностями. Після зустрічі ми мали нагоду запитати у декого із старшокласників про їхні плани щодо вступу в університет.

Олександр, Ужгородська  загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з   поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської   обласної ради: «Збираюся вступати на фізичний, можливо інженерно-технічний факультет.  Із кафедрою ще не визначився, маю ще рік, щоб прийняти остаточне рішення. Наразі планую вступати до УжНУ, але в кінці-кінців все буде видно за результатом ЗНО та конкурсу».

 

 

Ліза, Ужгородська  загальноосвітня спеціалізована школа-інтернат з   поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської   обласної ради: «Планую вступати на медичний факультет, адже хочу бути лікарем-косметологом. Те, що навчання триватиме шість років, потім два роки інтернатури, звісно, трішки лякає, але я до цього готова, адже ця спеціальність для мене дійсно цікава».

 

 

 Марія, Ужгородська загальноосвітня школа №12: «Зі спеціальністю я ще остаточно не визначилася, обираю між менеджментом та туристичними напрямами навчання. Це передусім мене приваблює можливістю кар’єрного зростання. Наразі готуюся до вступного іспиту ЗНО, особливий наголос роблю на українській мові та літературі, математиці та історії».

           

 

 

Після зустрічей та неформального спілкування у ректораті, учні поїхали на факультети УжНУ, де зможуть детальніше дізнатися про свою омріяну спеціальність

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

09 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів