Стало відомо, скільки ми, закарпатці, заплатимо за вибухи на Чернігівщині

Стало відомо, скільки ми, закарпатці, заплатимо за вибухи на Чернігівщині
У відкритому арсеналі Збройних Сил України в райцентрі Ічня.

 

Після "диверсії" у чернігівській Ічні держава змушена поповнювати запаси снарядів, один кілограм яких коштує близько $ 200. І всі витрати ляжуть на плечі громадян, повідомив військовий експерт Олег Стариков.

У коментарі телеканалу NewsOne він заявив, що Ічня - це єдиний арсенал, який ще не підірвали. На відміну від Балаклеї, Лозової, Новобогданівки.

«Суспільство має розуміти, що кілограм снаряда на зовнішніх ринках коштує близько $ 200. Тепер ми з вами як платники податків купуватимемо на зовнішніх ринках боєприпаси за такою ціною. Це величезний матеріальний збиток», - підкреслив військовий експерт Олег Стариков.

В якості основної причини пожежі в Чернігівській області експерт назвав банальну недбалість і корупційну складову. За його словами, серія трагічних подій на стратегічних об'єктах доводить, що контролю як такого в Україні немає.

«П'ять вибухів за п'ять років - стабільна ситуація. Це одна зі сфер, де реальні реформи не проводяться. Проблема в охороні, в організації роботи. Чому вони не прийняли жорстку систему охорони? Найголовніше питання - організаторське. І до всіх винних потрібно приймати дисциплінарні та кадрові заходи», - сказав Стариков.

Вибухи на складах з боєприпасами перетворюються в сумну тенденцію на Україні. Вночі 23 березня 2017 року горіння і вибухи почалися на одному з найбільших в країні складів боєприпасів - в Балаклеї Харківської області, де зберігалися 138 тисяч тонн боєприпасів. За словами місцевого жителя, загоряння на складі сталося після проведення перевірки, під час якої генерали розпивали спиртне.

Через півроку, 25 вересня, аналогічний випадок стався в селі Малоянісоль біля Маріуполя. Держслужба України з надзвичайних ситуацій вилучила на місці події 1 459 вибухонебезпечних предметів.

Увечері наступного дня, 26 вересня, займання сталося на складах військової частини «Ягуар» під Калинівкою Вінницької області, де, за даними Міністерства оборони України, зберігалося близько 83 тисяч тонн боєприпасів. Прес-секретар головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Сергій Місюра уточнив, що здетонували танкові снаряди і 120-міліметрові міни, які зберігалися на вулиці. Журналіст Станіслав Речинський написав на своїй сторінці в Facebook, що снаряди лежали не в бункерах, а на землі, причому на території складу налічувалося багато дерев, тому підпалити склади міг і п'яний бомж.

 

10 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів