Дні українського кіно стартували на Закарпатті

Дні українського кіно стартували на Закарпатті
У місті Берегово.

 

За чотири дні тут покажуть 6 нових українських фільмів, серед яких знакові стрічки “Кіборги” та “Чужа Молитва”, мультфільм “Викрадена принцеса” та перше українське фентезі “Сторожова застава”.

Дні українського кіно стартували в Берегові на Закарпатті. Після Берегова фестиваль поїде в Чернівецьку область. Про це в коментарі Укрінформу розповіла Анастасія Пугач, прес-секретар КМКФ “Молодість”.

“Фестиваль Дні українського кіно був задуманий минулого року, в цьому році було вирішено провести його у двох містечках країни — Берегово та Сторожинці. Міста обирали за наступним принципом: фест їде в ті містечка, де немає кінотеатрів. Це насправді велика проблема, адже в Україні є лише 500 кінозалів та менше 200 кінотеатрів. Це надзвичайно мала кількість, яка не охоплює й половини населення держави. Більшості жителів невеликих міст потрібно подолати десятки кілометрів, аби подивитися фільм у кіно”, - сказала Пугач.

За її словами, домовленість із міською владою Берегова про проведення фесту була ще влітку. Міська влада взяла на себе зобов'язання надати приміщення, організувати рекламну кампанію фестивалю. Організатори, зі свого боку, привезли до Берегова професійний звук, екран та світло — аби зробити показ максимально вдалим.

“Перший день фесту в Берегові розпочнеться із знакового фільму “Кіборги”, - анонсував програму міський голова Берегова Золтан Бабяк. - Ця стрічка стала культовою, і дуже добре, що її побачать наші містяни, бо подібні стрічки не залишають байдужими глядачів. Дуже добре, що програма кінопоказів розрахована і на дитячу та юнацьку аудиторію - це приємно, і це зможе долучити до українського кіно ще більше людей. Сподіваюся, що від цього фесту всі у Берегові отримають гарні емоції”, - сказав мер Берегова.

Роман Ясіновський, актор, виконавець однієї з головних ролей у фільмі “Кіборги”, який презентував фільм для берегівчан, сказав, що дуже радий тому, що українське кіно нарешті починає вставати на ноги.

 

10 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів