Круглий стіл висловився за повернення обласній журналістській премії імені Михайла Бабидорича

Круглий стіл висловився за повернення обласній журналістській премії імені Михайла Бабидорича
9 жовтня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка презентували бібліографічний покажчик «Михайло Бабидорич: життя в журналістиці» із серії «Закарпатська публіцистика в іменах».

 

Крім цього, з нагоди 95-річчя від дня народження найвідомішого журналіста краю другої половини ХХ століття Михайла Бабидорича відбувся круглий стіл, на якому поділилися спогадами, оцінили місце корифея в історії закарпатської публіцистики,  обговорили дискусійні моменти. «Медіацентру УжНУ» презентував відеосюжет про журналіста, який 53 роки пропрацював у щоденній газеті «Закарпатська правда».

Участь у круглому столі взяли: донька ювіляра, доцент кафедри англійської філології УжНУ Валентина Бабидорич, колеги-журналісти – Віктор Дрогальчук, Віра Туряниця (Копейко), Олександр Маківчук, Ніна Макар, Василь Нитка, викладачі кафедри журналістики УжНУ – декан філологічного факультету Галина Шумицька, Василь Путрашик, Віталій Завадяк, Володимир Тарасюк; учні «Школи майбутнього журналіста» при «Закарпатській правді», яку вів Михайло Баибдорич,  – Олександр Гаврош, Віталія Папіш, а також бібліотекарі, студенти та інші.

У пропозиціях круглого столу зазначено: повернути обласній премії в галузі журналістики ім’я Михайла Бабидорича та до 100-річчя провідного журналіста краю укласти новий збірник його статей і розпочати збирати спогади про нього.

Uzhgorod.net.ua

 

11 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів