Закарпатські студенти мають шанс отримати стипендію на навчання в університетах та коледжах США

Закарпатські студенти мають шанс отримати стипендію на навчання в університетах та коледжах США
В Ужгороді презентували освітні можливості у США для українських студентів.

 

10 жовтня у «Вікні в Америку» Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка відбулася зустріч представників Посольства США в Україні з учнями старших класів та студентами Ужгородського університету. Мова йшла про безкоштовні освітні програми, зокрема про «Global UGRAD», яка надає повну стипендію студентам 1-3 курсів для навчання в університетах та коледжах США протягом одного академічного семестру за будь-якими спеціальностями.

Помічник Аташе з питань культури відділу преси, освіти та культури Посольства Сполучених Штатів Америки Вікторія Михайленко детально розповіла про особливості програми, які документи, знання для участі потрібні, як не варто робити і що є в пріоритеті. За словами Вікторії Михайленко, програма орієнтована на громадсько активних студентів, які не тільки добре вчаться, вміють вчитися і добре володіють англійською, але і є волонтерами, розвивають свої творчі здібності тощо.

Подавати заявку можна онлайн з 1 листопада 2018 року до 31 грудня 2018 року. Відтак з півфіналістами буде проведено співбесіду і вони повинні скласти тест TOEFL. Результати відбору студенти зможуть дізнатися вже до кінця травня. Участь у конкурсному відборі та у програмі є безкоштовною.

Присутні також цікавилися програмами індивідуального вступу на повне навчання у США, чи є програми для магістрантів, скільки разів і як подаватися на програми.

З Ужгорода за програмою «Fleх» в США вже побували два учні, а в грудні повертається студентка УжНУ, яка зараз на семестровому навчанні за програмою «Global UGRAD».

На презентації також був присутній Майкл Хекет (Michael Hacket), заступник Аташе з питань культури Посольства США в Україні, з яким слухачі могли поспілкуватися англійською.

Uzhgorod.net.ua

 

11 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів