В УжНУ святкують 25-ліття юридичного факультету

В УжНУ святкують 25-ліття юридичного факультету
У четвер, 11 жовтня, відбулося урочисте засідання, присвячене 25 річниці створення юридичного факультету Ужгородського національного університету. Відкрив засідання декан факультету професор Ярослав Лазур.

 

З нагоди визначної події викладачів і студентів юрфаку привітав ректор Володимир Смоланка. Він, зокрема, наголосив: «Юридичний факультет – один з молодих, проте найуспішніших факультетів УжНУ.  Я пам’ятаю, під час навчання у нас був курс основи правознавства, потім з’явилася кафедра, і зрештою, у 1993 році постав факультет. Зараз він має надзвичайно потужний професорсько-викладацький потенціал. На факультеті створена спеціалізована вчена рада, яка відома у всій Україні. І коли університет відвідують імениті українські юристи, то завжди кажуть: «Який у вас потужний юридичний факультет». Також приємно, що чимало міжнародних зв’язків нашого університету розпочинаються із контактів юрфаку. Бажаю вам подальшого розвитку та студентів, якими ви будете гордитися».

На святковій зустрічі були присутні викладачі, корифеї юридичної освіти та науки Закарпаття, які поділилися власними спогадами про  становлення юридичного факультету, чимало поважних гостей.

 

Зокрема слова подяки та вітання з нагоди річниці виголосив перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто, керівник апарату облдержадміністрації Руслана Натуркач, голова Національної асоціації адвокатів України та Ради адвокатів України Лідія Ізовітова, народний депутат України, випускник факультету Юрій Чижмар, представники прокуратури та адвокатури області, іноземні гості.

З музичним привітанням перед присутніми виступив Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

Олексій Шафраньош

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

11 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів