Де те місце, де немає Бога, розповів закарпатцям Макс Кідрук

Де те місце, де немає Бога, розповів закарпатцям Макс Кідрук
В Ужгороді вдруге приїхав письменник Макс Кідрук.

 

11 жовтня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка відбулась презентація нового роману «Де немає Бога» популярного українського письменника і мандрівника Макса Кідрука. Літератор вдруге радує своїх ужгородських шанувальників. Як і торік, він приїхав у рамках всеукраїнського туру на підтримку нового роману.

«Де немає Бога» - метафорична назва, яка означає, за словами Макса Кідрука, місце і ситуації, де зникають всі культурні, релігійні, моральні й соціальні норми, а залишаються тільки інстинкти, людина проявляє своє єство. Наштовхнув автора на написання нового роману епіграф із книги «Євангеліє від Ісуса» нобелівського лауреата Жозе Сарамаго. «Мій роман - спроба збагнути, чи є всередині нас щось таке, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога», – пояснює Макс Кідрук.

Книга увібрала і реалії українського життя. Зокрема, конфлікт батька і сина, один з яких в АТО, а другий – на заробітках в Росії, трагедію боїнга тощо.

Під час презентації автор пропонував читачам розгадувати  завдання-схему за сюжетом книжки, розповідав і демонстрував, які книжки, статті, відео чи ситуації спонукали взятися до історії певного героя, пояснював правила американського футболу як однієї з найінтелектуальніших ігор і як своєї улюбленої тощо. Письменник жартував із слухачами, розвінчував міфи й прагнув зацікавити романом і пошуком відповідей на запитання, які виникатимуть під час читання твору. 

За місяць після виходу книги вже понад 400 відгуків в Instagram. Автор закликав й закарпатців писати відгуки, бо всі він відслідковує  і читає.

А в читачів вже під час презентації виникло чимало різних питань до автора.

Uzhgorod.net.ua

 

12 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів