Майже як в Ужгороді: у Берегові теж встановлять міні-скульптуру

Майже як в Ужгороді: у Берегові теж встановлять міні-скульптуру
В реконструйованому минулого року сквері на площі Героїв почався монтаж скульптури на честь Шарі Федак. Про характер майбутньої скульптурної композиції можна дізнатися зі встановленого будівельного паспорту об’єкта.

 

Про характер майбутньої скульптурної композиції  можна дізнатися зі встановленого будівельного паспорту об’єкта.

З нього випливає, що скульптором виступить Михайло Колодко, митець, відомий насамперед своїми авторськими міні-скульптурками, кількість яких в Ужгороді настільки велика, що для їхнього обліку вже випускають буклети, аби туристи влаштовували в пошуку цих, розкиданих по місту фігурок, справжні «квести».

В березні цього року міська влада Берегова вирішила залучити Михайла Колодка до створення міні-скульптури знаменитої берегівської акторки і співачки, однієї із найвідоміших примадон свого часу  Шарі Федак. Відкриття планується невдовзі, до дня народження, яке відзначатиметься 26 жовтня - саме в цей день у 1879 в Берегові народилася майбутня зірка опери і кіно.  Ідея встановлення належить митцям Берегівського угорського драматичного театру, навпроти будівлі якого й розміститься міні-скульптура,з бронзи та натурального каменю.

Варто відмітити, що свого часу Михайло Колодко пропонував попередньому меру Берегова Іштвану Гайдошу встановити в місті «інтерактивну» скульптуру винороба,  із пресом, зробленим так, аби кожен бажаючий міг взятися за його важіль і сфотографуватися.  Але ідея не була реалізована, натомість невдовзі цю скульптуру встановили в сусідньому Виноградові. 

Відрадно, що цього разу відомий скульптур таки залишить свій слід у Берегові, а можливо, й продовжить співпрацю із містом.

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів