Відновлення вантажних операцій на тринадцяти залізничних станціях Закарпаття! – негайна вимога Москаля

Відновлення вантажних операцій на тринадцяти залізничних станціях Закарпаття! – негайна вимога Москаля
Геннадій Москаль вимагає негайного відновлення вантажних операцій на станціях Берегове, Великий Березний, Жорнава, Есень, Ясіня, Рахів, Кольчино, Чорнотисів, Рокосів, Боржава, Буштино, Тячів та Солотвино, які ПАТ «Українська залізниця» визнала малодіяльними та збитковими.

 

Про це голова ОДА заявив у вівторок, 16 жовтня, під час наради з вирішення проблемних питань у зв’язку з намірами «Укрзалізниці» закрити вантажні операції на окремих залізничних станціях області. Участь у нараді також взяли керівники райдержадміністрацій та районних рад, відповідних департаментів облдержадміністрації, представники «Укрзалізниці».

Г. Москаль наголосив, що свою позицію щодо намірів «Укрзалізниці» обласна державна адміністрація вже висловлювала, а обласна рада прийняла відповідне звернення. У ході сьогоднішньої наради були ухвалені важливі управлінські рішення.

– Ми маємо діяти в рамках закону, а відтак негайно відновити вантажні перевезення на вказаних станціях, – підкреслив Г. Москаль. – Протягом шести місяців «Укрзалізниця» має призначити уповноваженого для проведення переговорного процесу з обласною та районними державними адміністраціями, районними радами та органами місцевого самоврядування, на яких розташовані станції Берегове, Великий Березний, Жорнава, Есень, Ясіня, Рахів, Кольчино, Чорнотисів, Рокосів, Боржава, Буштино, Тячів, Солотвино. Окрім того, на вказаний період має бути встановлено мораторій на створення «Укрзалізницею» штучних перепон для здійснення вантажних перевезень на цих станціях.

Представники районних адміністрацій наголосили на неприпустимості руйнування інфраструктурних об’єктів на залізниці, які з часом все одно доведеться відновлювати і нести через це суттєві збитки.

Також було наголошено, що у рамках дії Закону України «Про місцеві державні адміністрації» органи влади залишають за собою право звернутися до суду за захистом прав суб’єктів здійснення господарської діяльності, які можуть постраждати через призупинення вантажних операцій на залізничних станціях.

moskal.in.ua

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів