Віруси наступають: за тиждень маємо на 12 % більше хворих, ніж на початку жовтня

Віруси наступають: за тиждень маємо на 12 % більше хворих, ніж на початку жовтня
Про те, наскільки поширені віруси та парагрип, розповіли в обласному центрі здоров'я.

 

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду і профілактики інфекційних  захворювань ДУ «Закарпатський обласний лабораторний Центр МОЗ України» Вікторія Тимчик, на минулому тижні (з 05 по 12 жовтня) в області спостерігається низька інтенсивність епідемічного процесу з гострих респіраторних інфекцій.

Кількість звернень до закладів охорони здоров'я області у порівнянні з попереднім тижнем збільшилась на 5% (на 128 випадків). На респіраторні інфекції захворіло 2 529 осіб. Інтенсивний показник захворюваності становить  201 на 100 тисяч населення та знаходиться нижче визначеного епідемічного порогу на 25%.

Серед захворілих 66% становлять діти до 17 років (1682 випадки) та 34% дорослі (847 випадків). У порівнянні з попереднім тижнем майже на 12% збільшилася реєстрація ГРІ серед дітей віком від 5 до 14 років та на 24% серед осіб віком від 65 років.

 Від 70% до 80% дітей серед захворілих у Берегівському, Іршавському, Рахівському, Свалявському районах.

Рівень госпіталізації складає 5%. Серед госпіталізованих осіб традиційно найбільша кількість дітей віком до 4 років, у лабораторно обстежених осіб  підтверджено циркуляцію сезонних збудників ГРІ – вірусів парагрипу та РС вірусів.

Спостереження за перебігом епідемічної ситуації в області продовжується, додали в ОЦз в Закарпатській області.

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів