В Ужгороді студенти-медики рятували чоловіка з серцевим нападом

В Ужгороді студенти-медики рятували чоловіка з серцевим нападом
Схопився за серце, зомлів прямо по серед дороги. Що робити?

 

Протягом трьох днів закарпатські медики та студенти навчалися вчити громаду основним моментам практичних навчань по першій медичній допомозі. Навчання «Золота година для пацієнта» проходили в Ужгороді за сприяння та підтримки міністерства Закордонних справ Угорщини. А днями лікарі продемонстрували набуті навики.

Схопився за серце, зомлів прямо по серед дороги. Що робити? Як допомогти чоловіку до приїзду швидкої? Прийоми першої медичної допомоги, продемонстрували студенти-медики.

Масаж серця, штучне дихання… Пацієнт прийшов до тями. Студенти добре впоралися зі свою роботою, адже днями пройшли відповідне навчання згідно з рекомендаціями Європейської Ради Реанімації (ERC).

Протягом трьох днів угорські колеги допомогли опанувати методику навчання більше сотні закарпатським лікарям, студентам. Підготували і 12 фахових інструкторів, які викладатимуть цю методику населенню області в подальшому. Адже навчалися лікарі не прийомам допомоги, а тому, як їх навчити населення.

Навчили медиків користуватися і автоматичними дефібриляторами, які за кордоном вже давно активно впроваджені і переважно знаходяться у місцях масового скупчення людей.

А як провести легеневу реанімацію людині, яка вдавилася, пропонуємо повчитися і вам.

Джерело: М-Студіо

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів