Закарпаття готується відзначити 100-річчя Гуцульської республіки

Закарпаття готується відзначити 100-річчя Гуцульської республіки
З нагоди 100-річчя Гуцульської республіки Закарпатська обласна адміністрація планує провести урочистості в смт Ясіня Рахівського району у листопаді 1918 – січні 2019 років. Також планується встановити інформаційні білборди (банери) та вказівні знаки, які міститимуть інформацію про події Гуцульської республіки.

 

У ЗОШ І-ІІІ ступенів села Чорна Тиса Рахівського району заплановано облаштувати кімнату-музей, встановити меморіальну дошку Президенту Гуцульської республіки, тутешньому уродженцю  Степанові Клочураку. Доручено упорядкувати пам’ятні місця, пов’язані з подіями становлення Гуцульської республіки. Ясінянській селищній раді, Чорнотисівській та Лазещинській сільським радам Рахівського району запропоновано здійснити перейменування чи найменування однієї з вулиць іменами героїв Гуцульської республіки.

10 листопада в Ясінях відбудеться всеукраїнську наукова конференція «Гуцульська республіка – феномен творення української державності на Закарпатті періоду національної революції». Під час роботи конференції відбудеться презентація наукового видання «Західно-Українська Народна Республіка (1918 – 1923). Енциклопедія». За результатами наукової конференції планується видати окрему книжку.

Також до 100-річчя Гуцульської республіки проходить конкурс плакату та літературних творів, присвячених ювілею.  Фонд молодіжних ініціатив «Вперед» повідомив, що роботи на конкурс приймають до 1 листопада 2018 року на поштову скриньку [email protected]

Uzhgorod.net.ua

 

16 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів