Туристка про Ужгород: "Ти мамалига моєї душі і макарун життя" (+ФОТО)

Туристка про Ужгород: "Ти мамалига моєї душі і макарун життя" (+ФОТО)
Напевно, кожному, хто справді любить рідне місто, приємно читати про нього теплі відгуки. Так днями в мережі з'явилася публікація туристки з Івано-Франківщини про її враження від міста над Ужем. Редакція Uzhgorod.net ділиться дописом Тетяни Грегораш і зі своїми читачами (подаємо без змін):

 

"Ужгород - це теплий день, осіннє листя, що піднімається до колін від вітру. Це набережна і центр в ремонті.

Це люди, котрі постійно щось говорять, а я не розумію, на якій мові. І аж за хвилин 10 - вслухаюся - українська, але з солодко-затягуючим закінченням.

Ужгород - це український Неаполь, коли чоловік в 3 дня вириває сумочку в жінки серед купи людей, вона доганяє його, забирає свою дамську назад і сідає в сусідній кафешці щось там випити. Всі, скажу вам, спокійно реагують на цей випадок. Жінка, до речі, також.

Ужгород - це люди, які роблять піцу, варять грибну мачанку, настоюють вино, наливають, пригощають, співають на вулицях, роблять шоколад, який займає 3 чи 2 місце на конкурсі в Європі. І випікають макаруни, які в Європі на іншому конкурсі займають перше місце.

Ужгород - це кінець стереотипів, бо закарпатське вино, виявляється, може бути сухим, а не тільки тим дико-солодким. А десерти - смачними і за один сніданок - піврічна доза.

Ужгород, про тебе можна говорити вічно, ти сильно класний на смак, як крем-брюле в Shtefanyo Valentin & Valentina.

Ужгород, ти на 2 місці в українському конкурсі мого серця і на 1 - в конкурсі шлунку. Ти мамалига моєї душі і макарун життя.

Того перемагай там в європейських конкурсах, катайся машинами на словацьких та угорських номерах, але будь українським.

Щоб зустрічатися, наливати, смакувати ще і ще. Може, з другого і наступних разів ще краще зрозумію твою мову", – написала Тетяна Грегораш.

Uzhgorod.net

 

17 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів