Апеляційний суд Закарпаття визнав винним нетверезого водія у скоєнні ДТП та залишенні в небезпеці потерпілих

Апеляційний суд Закарпаття визнав винним нетверезого водія у скоєнні ДТП  та залишенні в небезпеці потерпілих
Останні через це померли.

 

Апеляційний суд Закарпатської області, підтримав позицію прокуратури Закарпатської області і скасував вирок Виноградівського районного суду в частині виправдання винуватця ДТП за ч.1 ст.135 КК України (залишення в небезпеці).

Заслухавши доводи сторін обвинувачення і захисту, колегія суддів ухвалила новий вирок, яким 26-річного українця, котрий, у серпні 2016 року, скоїв ДТП у стані алкогольного сп’яніння та втік з місця події, залишивши помирати двох збитих ним пішоходів, визнано винним та призначено йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

У судовому засіданні прокурор довів, що рішення суду першої інстанції підлягає скасуванню у зв’язку з невідповідністю висновку суду фактичним обставинам справи.

Зокрема, Виноградівський районний суд визнав винним водія лише в частині скоєння ним ДТП у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок якого загинули 19-річна дівчина та 26-річний хлопець та виправдав обвинуваченого у частині залишення у небезпеці збитих ним пішоходів.

Наразі ухвалою Апеляційного суду Закарпатської області водія визнано винним у скоєнні ДТП у стані алкогольного сп’яніння та залишенні в небезпеці потерпілих, які, внаслідок отриманих травм, померли (ч.3 ст.286 КК України та ч.1 ст.135 КК України) та засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Рішення суду вже вступило в законну силу.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

18 жовтня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів